Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

UPM ja VAUDE esittelivät kankaiden tulevaisuutta ISPOssa

Vaude ja UPM Biochemicals julkistivat ISPO-messuilla laatuaan ensimmäisen puupohjaisesta polyesteristä valmistetun fleecetakin.  Yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä tuottaakseen ulkoiluvaatteita biopohjaisista kemikaaleista ja osoittaakseen, että tekstiiliteollisuus voi jo nyt alkaa siirtyä uusiutuviin materiaaleihin.

– Muoti- ja jalkineteollisuuden haaste on löytää nopeasti lisää kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita ja materiaaleja tuotteisiinsa. Nyt lanseerattu maailman ensimmäinen biopohjainen fleecetakki on yksi vastaus tähän haasteeseen ja mahdollistaa sen, että johtavat muotiteollisuuden toimijat voivat ryhtyä toimiin ja siirtyä fossiilisista uusiutuviin raaka-aineisiin, UPM Biochemicals -liiketoiminnan johtaja Michael Duetsch sanoo.

Noin 60 prosenttia kaikista muotiteollisuuden käyttämistä materiaaleista on tehty fossiilipohjaisista polymeereistä. Synteettisiä polymeerejä tarvitaan erityisesti suorituskykyisissä materiaaleissa, ja toiveena on, että UPM Biochemicalsin ja VAUDEn prototyyppi inspiroi ja motivoi brändejä siirtymään fossiilipohjaisista materiaaleista biopohjaisiin ratkaisuihin ja vauhdittaa tekstiiliteollisuuden siirtymää kestävämpään kehitykseen. Polyesterin valmistuksessa käytettävä hartsi sisältää 30 prosenttia monoetyleeniglykolia (MEG), jota on perinteisesti tuotettu raakaöljystä. UPM:n ja VAUDEn prosessissa tämä ainesosa korvataan täysin biomonoetyleeniglykolilla (BioMEG).

– Olemme tehneet yhteistyötä UPM:n kanssa, koska kumppanuudet koko arvoketjussa ovat edellytyksenä kestävää kehitystä edistäville innovaatioille. Tämä on ensimmäinen etappi matkalla kohti polyesterin valmistamista fossiilivapaista raaka-aineista, VAUDEn innovaatiopäällikkö René Bethmann toteaa.

Jaa uutinen