Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Tutkimus: Wilma Murto on suomalaisten suosikkiurheilija

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys, Sponsor Insight, on tutkinut, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat.

Aikuisväestössä suosituin aktiiviurheilija on Wilma Murto. Seuraavat sijat valloittavat Kalle Rovanperä, Iivo Niskanen, Lauri Markkanen ja Patrik Laine. Suosikkiurheilijoiden kärkeen palasi nyt naisurheilija ensimäistä kertaa sitten Kaisa Mäkäräisen viiden vuoden suoran 2015–2019.

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo sekä ralli. Viiden kärki oli sama kuin viime vuonna. Kärkilajeista eniten asemaansa vahvisti yleisurheilu. Tenniksen nousu jatkui ja laji kolkutteleekin top 10 sijaa ollen tänä vuonna 11.

Vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimus selvitti nyt jo 19:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet. Tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa yli 3000 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta.

Jaa uutinen