Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Tutkimus: Työsuhdepyöräetu on vielä melko tuntematon – käyttömahdollisuutta vapaa-ajalla ei usein tunneta

Työsuhdepyöräetu on vielä monelle työntekijälle vieras: vain 22 prosenttia työntekijöistä tuntee pyöräedun hyvin. Tiedot selviävät Vapauden ja Oomi Fillarin yhdessä teettämästä työsuhdepyörätutkimuksesta, jonka tavoitteena oli selvittää työsuhdepyöräedun tunnettuutta ja houkuttelevuutta työsuhde-etuna.

Vastaajista 78 prosenttia ei koe tuntevansa työsuhdepyöräetua kunnolla.

– Työsuhdepyöräetu on vielä melko tuore juttu Suomessa. Nykymuodossaan se on ollut tarjolla vasta reilut kaksi vuotta. Meidän ja muiden alan yritysten täytyy tehdä lujasti töitä, jotta pyöräetu ja siihen liittyvät hyödyt aukeavat niin työntekijöille kuin henkilöstöeduista päättäville, Vapauden perustaja Mikko Ampuja sanoo tiedotteessa.

Miehille (28 %) etu on naisia (17 %) tutumpi ja nuoremmat ikäluokat tuntevat edun vanhempaa polvea paremmin. Tutkimukseen vastanneet toivoivat selkeyttä siihen, miten työsuhdepyöräetu toimii, mitä työsuhdepyörän hankinta maksaa ja miten siitä syntyy säästöä. Tiedon puutteesta huolimatta peräti 63 prosenttia työntekijöistä pitää työsuhdepyöräetua kiinnostavana.

Tutkimuksen vastauksista paljastuu yksi sitkeä väärinymmärrys työsuhdepyöräetuun liittyen. Etu yhdistetään edelleen tiukasti vain työmatkapyöräilyyn.

– Työsuhdepyörällä voi Suomessa tehdä mitä haluaa. Sillä ei tarvitse polkea metriäkään työmatkaa, vaan pyörän voi Verottajan virallisen ohjeistuksen mukaan hankkia myös puhtaasti vapaa-ajan käyttöön, Ampuja kertoo.

Työnantajat puolestaan tuntevat työsuhdepyöräedun jo paremmin. Työsuhde-eduista päättävistä vastaajista 46 prosenttia kokee tuntevansa edun vähintään hyvin ja 65 prosentin mielestä etu on kiinnostava työnantajan näkökulmasta.

Peräti 45 prosenttia työnantajista, joilla ei ole vielä pyöräetua käytössä, voisi harkita ottavansa sen käyttöön tulevan kahden vuoden aikana.

Jaa uutinen