Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Adidas mukaan suomalaisen Spinnovan listautumisantiin

Kuituteknologiayhtiö Spinnova on saanut urheiluvaatteistaan tunnetun Adidaksen ankkurisijoittajaksi tulevaan listautumisantiinsa, kertoo Taloussanomat

Spinnovan mukaan Adidas on sitoutunut merkitsemään suunnitellussa annissa osakkeita kolmella miljoonalla eurolla. Adidas ja Spinnova tekevät tuotekehityksessä yhteistyötä. Spinnovan mukaan Adidaksen tekemä sitoumus osoittaa, että Adidas aikoo varmistaa itselleen huomattavan osan Spinnovan tulevaisuudessa tuottamista materiaaleista.

Spinnovan tavoitteena on olla globaalisti johtava toimija vastuullisten tekstiilimateriaalien markkinoilla. Se pyrkii paitsi kasvattamaan tuotantokapasiteettiaan myös luomaan lisää kumppanuuksia vaatebrändien ja tekstiilivalmistajien kanssa. Yhtiö tekee Adidaksen lisäksi yhteistyötä myös H&M-konsernin, VF Corporationin Icebreaker-brändin, Marimekon, Bestsellerin, Bergans of Norwayn ja Eccon kanssa.

Spinnova on kehittänyt uuden tavan valmistaa tekstiilikuitua ilman haitallisia kemikaaleja puusta tai jätevirroista, kuten nahka-, tekstiili- tai ruokajätteestä. Yhtiö rakentaa parhaillaan Jyväskylään ensimmäistä kaupallista tehdastaan yhdessä strategisen- ja raaka-ainekumppaninsa Suzanon kanssa.

Spinnova tiedotti toukokuun lopulla suunnittelevansa listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Annilla kerättävien bruttovarojen odotetaan olevan noin 100 miljoonaa euroa.

Jaa uutinen