Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Luonnollista liikettä treeniin ja vapaa-aikaan: barefoot-paljasjalkakengät aktiiviseen kesään

YouSport

Paljasjalkakenkien terveyshyödyt ovat jo laajalti tunnustettuja: jalkineet mahdollistavat luonnollisen askelluksen ja vahvistavat jalan lihaksia monipuolisesti. Ohut ja tasainen pohja pitää varpaat ja kantapään samassa tasossa, jolloin kuormitus jakautuu tasaisesti päkiän ja kannan välille. Jalkine mukailee jalkaterän muotoa ja mahdollistaa varpaiden levittymisen niille ominaiseen asentoon. Näin jalan ja nilkan asento on liikkuessa mahdollisimman luonnollinen ja koko kehon ryhti parempi. Kun askellus ohjautuu rullaavasti jalkaterän keskiosalle, kuormitus pienenee kaikkiaan. Lisäksi jalan oma vaimennin eli holvikaari aktivoituu, akillesjänteen liike pitenee ja pohjelihakset aktivoituvat.

Kevään mallisto esittelee Merrellin tuttujen barefoot-mallien Trail Glove ja Vapor Glove viimeisimmät versiot ja uusimmat väritykset. Merrellin barefoot-jalkineet soveltuvat monipuoliseen ja aktiiviseen liikumiseen treenisalilta metsäpoluille, sekä hiekkarannoille ja vesilajeihin. Jalkineet hengittävät hyvin, ja ne on helppo pitää puhtaana. Jalkineiden valmistuksessa on käytetty runsaasti kierrätettyä materiaalia. Kaikki barefoot-jalkineet lukuunottamatta nahkaisia versioita kestävät hyvin 30 asteen hienopesun. Merrell valmistaa barefoot-jalkineita naisille, miehille ja lapsille.


Trail Glove 6

trail-glove-koostekuva.png (600×200)

Seitsemäs ja paranneltu versio rakastetusta paljasjalkakenkien klassikosta. Monipuolinen ja kevyt jalkine, joka tukee kehon omia liikeratoja ja pitää jalan asennon luonnollisena. Soveltuu erinomaisesti monipuoliseen treeniin sisällä ja ulkona sekä polkujuoksuun. Kannan ja päkiän välinen korkeusero 0 mm. FloatPro Foam™ -välipohja (8mm) takaa sopivan iskunvaimennuksen ja pohjatuntuman kombinaation. Hyvin pitävä Vibram® EcoStep -ulkopohja on valmistettu 30-prosenttisesti kierrätetystä kumista. Hengittävä päällinen on valmistettu 60-prosenttisesti kierrätetystä materiaalista. Jalkine painaa vain 225 grammaa.
Koot miehille: 40–50, myös puolikkaat koot; 41,5 / 43,5 / 44,5 / 46,5
Koot naisille: 36–42, myös puolikkaat koot; 37,5 / 38,5 / 40,5 / 42,5
Suositushinta: 139,00 €

Vapor Glove 6

vapor-glove-koostekuva-1.png (600×200)

Malliston minimalistisimmat paljasjalkakengät. Hyvin istuva jalkine, jossa varpaat ja kantapää ovat samassa tasossa ja kuormitus jakautuu tasaisesti päkiän ja kannan välille. Jalkineen muoto mukailee jalkaterän luonnollista muotoa ja leveä kärki mahdollistaa varpaiden levittymisen luonnolliseen asentoon. Kannan ja päkiän välinen korkeusero 0 mm. Hengittävä päällinen, vuori ja nauhat ovat valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä materiaalista. Hyvin pitävä Vibram® EcoStep -ulkopohja on valmistettu 30% kierrätetystä kumista. Paino vain 154 grammaa.
Koot miehille: 40–50, myös puolikkaat koot; 41,5 / 43,5 / 44,5 / 46,5
Koot naisille: 36–42, myös puolikkaat koot; 37,5 / 38,5 / 40,5 / 42,5
Suositushinta: 119,00 €

Vapor Glove 3 Luna Ltr

vapor-glove-luna-koostekuva.png (600×200)Nahkainen, erityisen ohutpohjainen barefoot-jalkine, joka tarjoilee sukkamaisen miellyttävää istuvuutta ja nahkajalkineen siistiä ulkonäköä. Mallissa on kierrätetystä materiaalista valmistetut nauhat ja hengittävä verkkovuori. Pohjan hyvän pidon takaa Vibram® TC5+ -kumipohja. Paino 460 grammaa.
Koot miehille: 40–50, myös puolikkaat koot; 41,5 / 43,5 / 44,5 / 46,5
Koot naisille: 36–42, myös puolikkaat koot; 37,5 / 38,5 / 40,5 / 42,5
Suositushinta: 139,00 €

 

 

lasten-kenka-otsikkokuva.png

Myös lasten jalat viihtyvät barefoot-kengissä

Kasvavan lapsen jalan luut ovat vielä pehmeitä ja muokkautuvat sen mukaan, millaisissa olosuhteissa ne saavat kehittyä. Terveet vahvat jalat ovat liikkumisen perusta sekä avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Oikeanlaisen kengän valitseminen lapselle on tärkeää lapsen jalan ja liikunnallisuuden kehityksen kannalta.

Merrell barefoot-paljasjalkakengät ovat vastakohta perinteisille ylituetuille kengille. Ne suojaavat hyvin, mutta mahdollistavat jalan luonnolliset liikeradat aktivoiden niveliä ja jalan pieniä lihaksia. Niissä on riittävästi tilaa varpaille, ja ne säilyttävät tehokkaasti tuntuman alustaan. Palkajalkakengissä lapsen jalan lihakset ja nivelet saavat riittävästi ja oikeanlaista harjoitusta ja jalkapohjan tuntoaistit kehittyvät kuten avojaloin kävellessä.

 

Trail Glove 7 A/C

trail-glove-kids.png (600×200)

Lasten barefoot-jalkineessa nauhoitus on korvattu helppokäyttöisellä yläosan tarrakiinnityksellä ja joustonauhalla. Suojaava jalkine tukee jalan luonnollisia liikeratoja. Pitävä pohja tuo vakautta lapsen askellukseen mutta ei jätä jälkiä lattiaan. Vuoressa antibakteerikäsittely estämässä hajuhaittoja.
Koot 29-38
Suositushinta: 69,90 €

 

PR-tiedustelut: Hanna-Liisa Erkheikki, 040 5241718, Hanna-Liisa.Erkheikki@akvamariini.fi

  • Listing ID: 18168
Yhteystiedot

Kuluttajatiedustelut: Merrell Finland, p. (09) 229 0010, www.merrell.fi