Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Kasvavan lapsen jalka tarvitsee tilaa ja maastotuntumaa: Barefoot-paljasjalkakengät mahdollistavat jalan luonnollisen kehityksen

YouSport

Kasvavan lapsen jalka on vaikutteille altis. Jalan luut ovat vielä pehmeitä ja muokkautuvat sen mukaan, millaisissa olosuhteissa ne saavat kehittyä. Terveet vahvat jalat ovat liikkumisen perusta sekä avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Oikeanlaisen kengän valitseminen jo pienelle lapselle onkin tärkeää, sillä valinnalla on kauaskantoinen merkitys lapsen jalan ja koko liikunnallisuuden kehitykselle. Merrell barefoot-paljasjalkakengät mahdollistavat jalan luonnolliset liikeradat aktivoiden niveliä ja jalan pieniä lihaksia. Niissä on riittävästi tilaa varpaille, ja ne säilyttävät tehokkaasti tuntuman alustaan.

 

Vastakohta perinteisille ja tuetuille kengille

Jalkineiden tärkein tehtävä on suojata jalkaa. Usein lapsille suunnitellut jalkineet suoriutuvat tästä tehtävästä liiankin hyvin: monet lastenkengät ovat erittäin tukevia ja jäykkiä. Pohja ei taivu, kantaa on korotettu ja kengän kärki kapenee jättäen varpaille liian vähän tilaa. Jotta pieni jalka kehittyisi terveeksi ja toimintakykyiseksi, sen luonnollisia liikeratoja ei pitäisi rajoittaa liikaa. Ja jotta pienet lihakset ja nivelet saisivat riittävästi harjoitusta ja jalkapohjan tuntoaistit pääsivät kehittymään erilaisilla alustoilla, tulisi lapsen kävellä usein paljain jaloin.

Optimaalisen vaihtoehdon avojaloin kävelylle tarjoavat barefoot- eli paljasjalkakengät. Niiden pohja on joustava ja ohut, eikä kantaa ole korotettu. Jalkaterän ja varpaiden luonnollisen toiminnan kehittymiseksi varpailla on riittävästi tilaa ja ne mahtuvat levittäytymään. Siksi lapsen jalka myös viihtyy barefoot-kengissä.

 

Barefoot-jalkineissa kävellään kuin avojaloin

Paljasjalkakenkien ideana on tukea luonnollisten liikeratojen kehittymistä. Näin lapsi liikkuu samassa asennossa kuin ilman kenkiä, ja virheasentojen riski pienenee. Kun jalan kontaktipinta on lähempänä alustaa, paranee tuntuma maastoon samalla, kun jalkapohjan hermosto aktivoituu välittäen aistimuksia koko kehoon ja aivoihin saakka. Myös tasapaino ja vakaus kehittyvät.

 

Varpaat ja kantapää samassa tasossa

Ohut ja tasainen pohja päästävät varpaat ja kantapään samaan tasoon, jolloin kuormitus jakautuu tasaisesti päkiän ja kannan välille. Jalkineen muoto mukailee jalkaterän luonnollista muotoa, ja leveä kärki mahdollistaa varpaiden levittymisen luonnolliseen asentoon; jalan ja nilkan asento on liikkuessa luonnollinen ja koko kehon ryhti parempi. Kun askellus ohjautuu rullaavasti jalkaterän keskiosalle, se kuormittaa vähemmän. Myös jalan oma vaimennin eli holvikaari aktivoituu, akillesjänteen liike pitenee ja pohjelihakset aktivoituvat.

 

Tuotetiedot:

 

2022_06_merrell_tiedote_trailglove5.jpg

TRAIL GLOVE 5 A/C

Lasten kevyet mutta suojaavat ja helppokäyttöiset paljasjalkakengät, jossa varpaat ja kantapää samassa tasossa.

  • Helppokäyttöinen joustava nauhoitus ja tarrakiinnitys
  • Hyvin pitävä M Select™ GRIP -ulkopohja ei jätä jälkiä, mutta pitää ja tuo vakautta askeleeseen
  • Integroitu ja anatomisesti muotoiltu EVA pohjallinen pitää jalan paikoillaan jalkineen sisällä
  • Päällinen synteettistä nahkaa ja hengittävää verkkoneulosta
  • Kärki ja päällinen suojattu TPU vahvikkeilla
  • Luonnonmukainen antibakteerikäsittely hajuhaittoja vastaan
  • Kestävät vesipesun koneessa (30° hienopesu)

Suositushinta: 65 €

Koot 28-38

 

Merrell-jalkineita myydään hyvin varustelluissa urheilu- ja retkeilyliikkeissä sekä tavaratalojen urheiluosastoilla.

 

Kuluttajatiedustelut: Merrell Finland, p. (09) 229 0010, www.merrell.fi

PR-tiedustelut: Hanna-Liisa Erkheikki, 040 5241718, Hanna-Liisa.Erkheikki@akvamariini.fi

Merrell on maailman eniten myyty ulkoilujalkinebrändi. Sen markkinaosuus on noin 15 % koko maailman outdoor-jalkine markkinoista (Sporting Goods Intelligence 2020) ja sitä myydään 190 maassa. Yhdysvalloissa Vermontissa vuonna 1981 perustettu Merrell on valmistanut jo 40 vuoden ajan innovatiivisia monipuoliseen ulkoiluun, urheiluun ja vapaa-aikaan soveltuvia jalkineita. Merrellin DNA on luonnossa, poluilla, vuorilla ja seikkailuissa. Tuotteet soveltuvat myös aktiiviseen elämäntapaan kaupungeissa. Merrellin on Wolverine Worldwide Inc. -yhtiön omistuksessa.

  • Listing ID: 15393
Yhteystiedot

Merrell Finland, Äyritie 8 BVantaa,01510 040 5241718 Hanna-Liisa.Erkheikki@akvamariini.fi https://www.merrell.fi/