Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Haglöfs Restored kierrättää käytetyt tuotteet uusiin seikkailuihin

YouSport

Viime vuonna pilotoitu käytettyjen ja ylijäämätuotteiden kierrätysprojekti Haglöfs Restored on nyt virallisesti käynnistynyt. Tavoitteena on pidentää käyttökelpoisten Haglöfs-tuotteiden käyttöaikaa antamalla niille mahdollisuus uusiin seikkailuihin entistä ehompana. Haglöfs Restored -tuotteet ovat nyt kuluttajien saatavissa verkossa.

 

Haglöfs Restored -mallisto koostuu kierrätetyistä tuotteista, jotka ovat huollettu takaisin erinomaiseen kuntoon. Tuotteet ovat suorituskyvyltään uusien Haglöfs-tuotteiden veroisia, mutta jo toisella kierroksella. Laadukkaiden tuotteiden palauttaminen uudelleen käyttöön vähentää korkealaatuisten ja pitkäikäisten materiaalien päätymistä jätteeksi. Tuotteiden kokonaiskäyttöiän pidentäminen pienentää kuormitusta ympäristölle ja vähentää neitseellisten materiaalien tarvetta. Haglöfs pyrkii näin siirtymään lineaarisesta taloudesta kohti kiertotaloutta.

– Tuotteidemme valmistuksessa käytetään paljon erilaisia raaka-aineita ja resursseja, mukaan lukien energiaa ja vettä. Kaikki toimenpiteet, millä pidennämme tuotteiden käyttöaikaa, vähentää yksittäisen tuotteen aiheuttamaa suhteellista kuormitusta ympäristölle. Kun edistämme tuotteiden huoltoa ja korjaamista sekä palautamme ne hyväkuntoisina takaisin käyttöön, tiedämme hyödyntäneemme resursseja entistä paremmin, Haglöfsin kestävän kehityksen johtaja Elaine Gardiner kertoo.

Haglöfs tekee yhteistyötä The Renewal Workshopin kanssa, joka on johtava vaatetusbrändeille kiertotalousratkaisuja tuottava toimija. Amsterdamissa toimiva alansa johtava The Renewal Workshop tarkistaa, pesee ja korjaa käytetyt tai valmistusvian takia hylätyt tuotteet takaisin laatustandardien mukaiseen kuntoon. Käsittelyn jälkeen tuotteet voivat jatkaa seikkailuja uuden omistajansa kanssa.

– Ideana on hyödyntää sitä, mikä on jo olemassa. Pystymme palauttamaan yli 80 % vastaanottamistamme tuotteista takaisin erinomaiseen kuntoon. Kun kuluttaja ostaa Haglöfs Restored -tuotteen, hän saa käyttöönsä laadukkaan tuotteen ja vaikuttaa valinnallaan aktiivisesti jätteeksi päätyvien tuotteiden määrän vähenemiseen, The Renewal Workshopin perustaja Jeff Denby kertoo.

Kuluttajat voivat palauttaa tarpeettomat Haglöfs-tuotteet Haglöfsin omiin myymälöihin ja osallistua näin tuotteiden säilymiseen käytössä mahdollisimman pitkään.

Suomessa tuotteita voi palauttaa Haglöfs Brand Storeen Helsingin Keskuskatu 5:ssä sekä Haglöfs Brand Outlet Storeen Tatti 17:ssä.

Tuotteiden saatavuus

Haglöfs Restored -tuotteet ovat kuluttajan saatavilla osoitteessa www.haglofsrestored.com

 

Lisätiedot

Sophia Schlör, Haglöfs PR Manager Sophia.Schlor@haglofs.se +46 72 077 39 30
Hanna-Liisa Erkheikki, Akvamariini, hanna-liisa.erkheikki@akvamariini.fi 040 5241718

  • Listing ID: 11757