Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Sport- ja outdoor-uutisia maailmalta, toukokuu

Tanska kieltää PFAS-yhdisteiden käytön

 

Tanska on ilmoittanut aikovansa kieltää PFAS-aineita eli per ja polyfluorattuja alkyyliyhdisteitä sisältävien vaatteiden, kenkien ja vedenpitävien tuotteiden myynnin.

Maan ympäristöministeriö on ilmoittanut, että ehdotettu kielto tulisi voimaan vasta 1.7.2026, jotta yritykset saavat toimintansa muuttamiseen tarvittavan siirtymäajan.

https://www.ecotextile.com/2024050332006/labels-legislation-news/denmark-to-ban-pfas-in-clothing-and-footwear.html

Alfa antaa uuden elämän käytetyille kengille

 

Norjalainen kenkämerkki Alfa tarjoaa asiakkaidensa käyttöön ReBoot-konseptin, jonka avulla voi sekä ostaa että korjauttaa käytettyjä kenkiä. Yrityksen mukaan konsepti on otettu hyvin vastaan.

– Näemme, että kuluttajat haluavat testata tällaista konseptia ja ovat yleensä lopulta siihen hyvin tyytyväisiä. Samalla näemme, että ReBoot-asiakas kuuluu eri asiakasryhmään kuin perinteinen kuluttaja, yrityksen edustaja Kari Sterud sanoo.

ReBoot-konseptin avulla kenkäfirma haluaa vähentää teollisuusjätettä, säästää resursseja ja juhlistaa perinteistä kengänvalmistamisen käsityötaitoa.  

– Nämä toimet pienentävät Alfan hiilijalanjälkeä ja auttavat säilyttämään kengänvalmistusperinteen ja norjalaiset työpaikat, Alfa kasvusta ja markkinoinnista vastaava Niklas Westbø Iversen sanoo.

https://sportsbransjen.no/nyhetsarkiv/alfa-puster-nytt-liv-i-brukte-sko

Näitä vaatebrändejä ruotsalaiset haluavat ostaa käytettyinä

 

Ruotsin suurin käytettyjen tavaroiden markkinapaikka Tradera listasi jo kolmatta vuotta peräkkäin ne vaatebrändit, joita ruotsalaiset kuluttajat haluavat ostaa käytettyinä. Tälläkin kertaa outdoor-brändit olivat suosituimpien vaatemerkkien joukossa. 

Tradera circular brands -raportti osoittaa selkeän trendin, jonka mukaan kuluttajat suosivat nyt ruotsalaisia tuotemerkkejä. Toinen selkeä muutos on se, että miehet osoittavat kasvavaa kiinnostusta käytettyjä vaatteita kohtaan.

– Teemme tämän listauksen korostaaksemme hyviä esimerkkejä ja innostaaksemme useampia alan toimijoita terävöittämään kiertotalousliiketoimintaansa, Traderan viestintäpäällikkö Sofia Hagelin sanoo.

 

Traderan Top 10 -vaatebrändit, joita useimmat ihmiset haluavat ostaa käytettynä

Fjällräven
Polarn O. Pyret
Totême
Rodebjer
Acne Studios
ARKET
Lindex
Peak Performance
Mini Rodini
Ralph Lauren

 

https://www.habit.se/article/view/1096715/har_ar_varumarkena_som_flest_vill_kopa_secondhand

Jaa uutinen