Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Vaellustapahtuma Fjällräven Classic täyttää 20 vuotta

Suomalaistenkin suosiossa oleva vaellustapahtuma Fjällräven Classic juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa Chileen ja palaa Isoon-Britanniaan uuden reitin myötä.

Idea Fjällräven Classicista syntyi Fjällrävenin perustajan Åke Nordinin toimesta jo vuonna 1979. Silloisten Fjällräven-viikkojen aikana hän auttoi ihmisiä kokemaan monipäiväisen vaelluksen ihanuuden ja innosti myös ensikertalaisia retkeilyn pariin. Ensimmäinen varsinainen Fjällräven Classic järjestettiin Ruotsissa vuonna 2005 ja sai heti suuren suosion. Sittemmin monipäiväinen vaellustapahtuma on kasvanut kansainväliseksi tapahtumasarjaksi, jonka vaelluksia järjestetään vuosittain niin Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa kuin Koreassakin ja tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa, Chilessä.

Fjällräven Classicin ideana on, että osallistuja pääsee oppimaan käytännössä, millainen kokemus monipäiväinen vaellus voi olla. Tarvittavat varusteet kannetaan omin voimin, ateriat kokataan ja teltta pystytetään omatoimisesti ja vaellustahdinkin saa valita itse. Kuitenkin reitti on etukäteen suunniteltu ja retkeilijöitä myös tuetaan monin keinoin, esimerkiksi tarjoamalla retkiruoat ja järjestämällä kuljetukset.

– Myös Suomesta lähtee vuosittain paljon vaeltajia Fjällräven Classic -reiteille ympäri maailmaa. Erityisesti klassikkoreitti Ruotsin Lapissa on ollut suomalaisten suosiossa, Fjällräveniä maahantuovan Fenix Outdoorin markkinointipäällikkö Juulia Rajala kertoo.

 

Lipunmyynti vuoden 2024 Fjällräven Classic -tapahtumiin alkoi 4. maaliskuuta.

Jaa uutinen