Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomalainen Anniina Perätalo otti vastaan White Ribbon -haasteen – edessä 1300 kilometrin hiihtovaellus

Tammikuun lopussa 29-vuotias Kouvolasta kotoisin oleva Anniina Perätalo otti White Ribbon -haasteen vastaan ja aloitti 1 300 kilometrin mittaisen hiihtovaelluksen Ruotsin eteläisiltä tuntureilta aina Kilpisjärvelle asti. Anniina aloitti matkansa Grövelsjönistä tammikuun viimeisinä päivinä ja perille Kolmen valtakunnan rajapyykille Kilpisjärvelle hänen pitäisi saapua huhtikuussa.

Anniinan tavoitteena on aloittaa matka rauhallisesti ja antaa kehon sopeutua siihen vähitellen. Hän hiihtää matka yksin, yöpyy pääsääntöisesti teltassa ja kuljettaa kaikki varusteensa mukana ahkiossa. Matkan varrelle osuvissa kylissä Anniina aikoo täyttää ruokavarastojaan, ladata akkuja ja tutustua myös paikallisiin ihmisiin.

– Olen todella innoissani tulevasta matkasta. Rakkaus talviimme sekä levottomat ajatukset ulkoilulajeista, kestävästä kehityksestä ja ilmastokriisistä toivat minut tänne. Unelmoin loputtomista päivistä lumisilla vuonoilla ja olen utelias näkemään, mitä niin pitkä aika luonnossa tekee keholle ja mielelle, Anniina kertoi tunnelmistaan ennen vaellukselle lähtöä.

Talvisella hiihtovaelluksella jokainen osallistuja voi itse valita reittinsä, eikä matkalle ole aikarajaa, kunhan se suoritetaan yhtenäisenä matkana ilman pidempiä taukoja ja ilman ulkopuolista apua. Vaelluksen voi suorittaa myös kesällä, jolloin kyse on Green Ribbon -haasteesta.

Tänä vuonna kaiken kaikkiaan 33 seikkailunhaluista hiihtäjää on ottanut White Ribbon -haasteen vastaan ja heidän tavoitteenaan on Anniinan tavoin suorittaa hiihtovaellus 2–3 kuukaudessa. Kyseessä on talvihaasteen suurin osallistujamäärä koskaan. Osallistujia on Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Sveitsistä, Hollannista ja Ranskasta.

Kaikkiaan 97 henkilöä on suorittanut White Ribbon -haasteen vuodesta 2010 alkaen, ja yhteensä 143 henkilöä on aloittanut sen suorittamisen vuosien varrella.

 

Lisätietoja: https://www.vitagronabandet.se/en-GB

Jaa uutinen