Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Muotikauppa huolestui EU-direktiivistä

Muoti- ja urheilukauppa ry pitää ongelmallisena EU-komission direktiiviesitystä, jonka mukaan tuottajavastuu ulottuisi tekstiili- ja nahkajätteeseen. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että tekstiilijätteen keruun ja käsittelyn kustannuksista vastaisivat yritykset, jotka myyvät tekstiili- ja nahkatuotteita kuluttajille.

– Esitys on monella tapaa ongelmallinen ja osuu harhaan, sillä se jättäisi noin 82 prosenttia tekstiileistä vastuiden ulkopuolelle, eikä johtaisi kulutuksen vähenemiseen, Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää sanoo.

Yhdistyksen arvion mukaan varsinkin alkuvaiheessa olisi erittäin epätodennäköistä, että edes kaikki eurooppalaiset brändit ja verkkokaupat hoitaisivat velvoitteensa Suomessa. Vapaamatkustaminen on EU:n sisällä liian helppoa. Sen todistavat kokemukset muilta tuottajavastuualoilta.

– Arviomme mukaan alle puolelle kuluttajille myytävistä tekstiilituotteista löytyisi todellisuudessa tuottajavastuun kantaja. Lisäksi pitkien etäisyyksien ja pienen väestön maana joutuisimme todennäköisesti kohtaamaan lisäksi muita EU maita korkeammat kustannukset ja tuottajavastuumaksut, Kankaanpää lisää.

Jaa uutinen