Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Ekologinen Primaloft Bio -fleece Buffin käytössä

Biohajoavien tekokuitujen suosio kasvaa. Kierrätetty Primaloft Bio -fleece lämmittää jatkossa Buffin kylmien kelien päähineissä. Espanjalainen Buff kehitti ensimmäisenä maailmassa monikäyttöisen putkimallisen päähineen v. 1992. 

Tuubihuivien kuidut valmistetaan kierrätysmuovipulloista. Yhteen Original EcoStretch -tuubihuiviin käytetään kaksi muovipulloa. Kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut Polar-kypärähuput ja -kaulurit valmistetaan paksummasta fleece-kierrätyskankaasta.

Fleece on hyvä – se tuntuu pehmeältä, lämmittää, kuivuu nopeasti ja kestää pitkään käytössä. 

Fleece on paha – tekokuitu kuormittaa luontoa, mikromuovi saastuttaa meriä.

 

Primaloft Bio muuttaa tekokuidun biohajoavaksi

Uusi Primaloft Bio -teknologia muuttaa polyesterin biohajoavaksi. Hajoaminen tapahtuu mikrobien aktivoituessa kompostiolosuhteissa 93,8 % 646 päivässä, meressä 76,6 % 973 päivässä ja jätevesissä 17,8 % 241 päivässä.

Primaloft Bio -kuitu hajoaa biomassaksi kaikissa olosuhteissa nopeammin kuin tavallinen tekokuitu. Luontoon ajautuvan mikromuovin määrä pitkällä tähtäimellä vähenee. Loppuunkäytettyä Primaloft Bio -fleeceä ei saa jättää luontoon, vaikka se osin biohajoava onkin. Fleece suositellaan toimitettavaksi poistotekstiilikeräyspisteeseen.

 

Kestävä kehitys on päähinevalmistajan pääasia! 

Buff käyttää tuotannossaan vain uusiutuvaa energiaa, josta 30 % saadaan omista aurinkopaneeleista. Kankaissa käytetään kierrätysmateriaaleja ja eettisesti tuotettua merinovillaa. Buffista tulee täysin hiilineutraali vielä tämän vuoden aikana.

 

Lisätietoja:

antti.blafield@vandernet.com

Jaa uutinen