Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Fjällräven-uutuudet houkuttelevat talviharrastusten pariin

Retkiluistelu, hiihtovaelllus, avantouinti, talviretkeily, revontulien bongaus, koiravaljakkoajelu tai lumikenkäily; lumisiin pakkaspäiviin mahtuu aktiviteetteja, jotka innostavat liikkumaan tai rauhoittumaan luonnon keskellä.

Fjällrävenin tämän talven uutuuksista löytyy runsaasti vaihtoehtoja vaihteleviin keleihin. Esimerkiksi jo klassikoksi muodostuneeseen Expedition-mallistoon on kehitetty monta loistavaa uutuustuotetta.

Kevyt ja näppärästi pakkautuva untuva-anorakki Expedition Pack Down Anorak W sopii erinomaisesti erilaisiin aktiviteetteihin. Toppaus on eettisesti tuotettua untuvaa. Kyynärpäissä ja hartioilla oleva keinokuitutoppaus puolestaan lisää kestävyyttä ja eristävyyttä, joista on hyötyä erityisesti sään ollessa kostea tai reppua kannettaessa. 

Kevyesti lämmittävä toppaliivi Expedition X-Lätt Vest M on talven uutuus, joka sopii välikerrokseksi tai vaikkapa fleecen päälle. Myös naisille on liivistä oma mallinsa.

Pitkät untuvatakit lämmittävät pakkasella, mutta niissä voi olla vaikea harrastaa liikunnallisempia aktiviteetteja. Lyhyttä takkia käytettäessä taas palelevat alavartalon isot lihakset nopeasti. Silloin kannattaa valita Fjällrävenin untuvauutuudet Expedition Pack Down Skirt ja Expedition Down Knickers. Ne toimivat ihanteellisena lisäkerroksena kovemmalla pakkasella tai vaikkapa tauolla, sillä pukeminen on helppoa jopa monot tai sukset jalassa napitusten ja vetoketjujen ansiosta. 

Myös päähine kannattaa valita aktiviteetin mukaan. Expedition Padded Cap -uutuushatun suunnittelussa neuvonantajina ovat toimineet ammattimaiset valjakkourheilijat, joten hattu sopii vaikkapa huskysafarille, hiihtovaellukselle tai talviretkeilyyn. 

Abisko-malliston uutuudet tuovat puolestaan lisämukavuutta talviretkeilyyn. Tekniset Abisko Värm Trekking Tights W -vaellustrikoot eristävät hyvin kylmää, mutta ovat ihanan joustavat ja kevyet päällä. Sisäpuolella on harjattu pinta, ja edessä ja sivuilla tuulta pitävät kaistaleet. Reisitaskuihin voi sujauttaa vaikka kompassin tai muita pieniä varusteita.

Jos pipo on liikaa, suojaa panta loistavasti korvia. Abisko Värm Headband– tai 1960 Logo Headband -uutuusmallit sopivat esimerkiksi hiihtolenkille tai avantouinnille korvien lämmittäjäksi. Pehmeän merinovillan ja polyesterin sekoituksesta valmistettua Abisko Lite Neck Gaiter -kauluria voi puolestaan käyttää monella eri tavalla – kaulan ympärillä, kypärämyssynä, hattuna tai pantana. Sitä voi käyttää niin liikkuessa, ulkoillessa kuin viileinä telttaöinäkin.

 

Parhaat reput ja rinkat talvisiin seikkailuihin

Repussa kulkevat niin eväät, termospullot, lisävaatekerrokset kuin muutkin oleelliset kamppeet. Laadukas ja hyvin selkään istuva reppu onkin tärkeimpiä varusteita retkeillessä. Tässä suosikkimme talviulkoiluun Fjällrävenin laajasta reppu- ja rinkkavalikoimasta.

Päiväretkille riittää hyvin 30-litrainen tai pienempikin reppu. Keb Hike 30 on hyvä valinta esimerkiksi hiihtovaellukselle. Siinä on paljon tilaa varusteille, tukeva sisätasku juomapussille, kiinnityskohdat suksille ja kaikista tarttumakohdista saa helposti otteen myös talvihanskat kädessä. Toinen päiväreppuvinkki on Bergtagen 30, jonka luntahylkivä kantojärjestelmä irroitettavalla lantioremmillä soveltuu monipuoliseen käyttöön – teknisten ominaisuuksiensa ansiosta se on oiva valinta niin vapaalaskuun kuin kiipeilyynkin. 

Pidempiin talviseikkailuihin on rinkka osuvampi valinta. Esimerkiksi Keb 52 -rinkka sopii ympärivuotiseen käyttöön. Siinä on Fjällrävenin palkittu puukehys ja vahvat ympäristöystävälliset materiaalit. Kätevässä etutaskussa on tilaa ylimääräiselle vaatekerrokselle tai pienelle lapiolle.

Rinkan kantojärjestelmä on suunniteltu jakamaan raskas paino tasaisesti, ja se voidaan säätää selän mukaan. Naisille on suunniteltu oma Keb 52 W -mallinsa. Suositun 52-litraisen mallin lisäksi Keb-rinkoista on saatavilla 72-litraiset mallit sekä miesten että naisten koossa.

Jaa uutinen