Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Spinnova ja Halti yhteistyöhön

Cyclus unisex -parkatakki on Spinnovan ja Haltin yhteistyön ensimmäinen tuote. Vettähylkivä ja tuulenpitävä parkatakki on valmistettu SPINNOVA-kuidusta sekä puuvillasta. Se on värjätty ruotsalaisen teknologiayhtiö imogon ympäristöystävällisellä värjäystavalla. Takki tulee myyntiin keväällä 2023. 

Cyclus unisex -parkatakki on osa Haltin tänä vuonna lanseeraamaa urbaania Kallio by Halti -mallistoa, joka koostuu ajattomista vaatteista ja asusteista, jotka sopivat niin kaupunkiympäristöön kuin luontopoluille.

Meillä on äärimmäisen korkeat kriteerit käyttämillemme materiaaleille. Suosimme kierrätettäviä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja, jotka kestävät kaikkia sääolosuhteita. On kiehtovaa käyttää uusia materiaaleja ja oppia, miten ne toimivat käytännössä. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on tuoda innovatiivisia tuotteita kuten Cyclus unisex -parkatakki laajasti kuluttajien saataville ja arkikäyttöön. Spinnova on kotimaisena brändinä meille luonteva kumppani tähän”, Haltin toimitusjohtaja Aki Kuusilehto kertoo. 

 

Aidosti ympäristöystävällinen

imogon värjäysteknologia on resurssitehokas: se vähentää energian-, kemikaalien- ja vedenkäyttöä yli 90 prosentilla tavanomaiseen jet-värjäykseen verrattuna.

SPINNOVA-kuidun valmistuksessa käytetään hyvin vähän vettä, eikä lainkaan haitallisia kemikaaleja. Kuitu on täysin biohajoavaa ja kierrätettävää.

Noin kaksi kolmasosaa vaatteiden koko arvoketjun hiilijalanjäljestä syntyy tyypillisesti materiaalin tuotannon, värjäyksen ja käsittelyn aikana. Siksi perinteisten käsittelymenetelmien korvaaminen Spinnovan ja imogon kaltaisilla uusilla teknologioilla tarjoaa yrityksille mahdollisuuden pienentää hiilijalanjälkeään, sekä vähentää veden ja kemikaalien käyttöä. 

Halti ja imogo ovat molemmat esimerkkejä vahvoista pohjoismaalaisista brändeistä, jotka nostavat rimaa niin luovuuden, suorituskyvyn kuin vastuullisuuden saralla.” Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen jatkaa. 

Jaa uutinen