Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Adidas lopetti yhteistyön Kanye Westin kanssa

Yhteistyö saksalaisen urheilujätin Adidaksen ja kiistellyn yhdysvaltalaisen artistin Kanye Westin välillä on nostanut mylläkän sosiaalisessa mediassa. Helsingin Sanomat tietää kertoa, että Adidas on päättänyt yhteistyön mm. rasistisia näkemyksiä esittäneen artistin kanssa.

Viime vuosina Adidas on valmistanut Kanye Westin nimellä markkinoituja suosittuja Yeezy-lenkkareita. Yhtiön mukaan kenkien valmistaminen loppuu heti.

Tiedotteen mukaan Westin kommentit ovat olleet täysin sopimattomia, vihamielisiä ja vaarallisia.

 

Pitkä harkinta-aika

Westin Instagram- ja Twitter-tilit esimerkiksi jäädytettiin aiemmin lokakuussa hänen juutalaisvastaisiksi todettujen julkaisujensa vuoksi. Lokakuun alussa West taas aiheutti kohun pukeutumalla White Lives Matter -sloganilla varustettuun paitaan Pariisin muotiviikoilla. Tempausten jälkeen paine Adidaksella kasvoi niin suureksi, että yhteistyö viimein päätettiin. Markkinat reagoivat yhtiön päätökseen negatiivisesti. Adidaksen osake lähti pian uutisen julkaisun jälkeen laskuun.

 

Adidakselle uusi toimitusjohtaja Pumalta

Urheiluvaatteiden ja -varusteiden valmistajana tunnettu Adidas on pestannut toimitusjohtajakseen norjalaisen Björn Guldenin. Adidasin uusi johtaja siirtyy tehtävään yrityksen yhden pääkilpailijan, Puman, toimitusjohtajan tehtävästä.

Adidas ja Puma ovat saksalaisia yrityksiä, joiden ankaraa kilpailua on kärjistänyt se, että yritysten perustajat olivat veljeksiä. Dasslerin veljeksillä oli ennen väliensä kariutumista yhteinen yritys. Gulden korvaa Adidasin toimitusjohtajana ensi vuoden alkaessa tanskalaisen Kasper Rörstedin.

 

Lähde: https://www.hs.fi/talous/art-2000009157530.html

Jaa uutinen