Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Yamaha siirtää sähköpyörämoottoreidensa tuotantoa Ranskaan

Tekniikan Maailma tietää kertoa, että japanilainen Yamaha on siirtämässä osan sähköpyörämoottoreiden valmistuksesta Ranskaan. Polkupyörien ja erityisesti sähköpyörien lähes räjähdysmäisesti kasvanut kysyntä on venyttänyt tuotantolinjoja ja logistiikkaketjuja äärimmilleen. Useat valmistajat ovat ryhtyneet merkittäviin toimiin toimitusaikojen ja -varmuuden parantamiseksi.

Ranskassa Yamahan sähköpyörämoottoreiden valmistuksesta vastaa MBK Industrie, joka on aiemmin vastannut muun muassa Yamahan moottoripyörien ja skoottereiden valmistuksesta. Uuden tuotantolinjan perustaminen lisää kapasiteettia, mutta mikä tärkeintä, lyhentää toimitusaikaa pienempien logistiikkatarpeiden muodossa. Muutoksella on myös vahva ekologinen vaikutus, kun tuotanto ja lopputuote ovat toisiaan lähellä.

EU:n sisällä tapahtuva valmistus ei kuitenkaan tule ainakaan aluksi kattamaan Yamahan koko tarjontaa. Ensimmäisenä tuotantolinjalta alkaa valmistua PWSeries S2 -moottoreita. Yamaha sanoo uutuusmoottorin olevan vuodesta 2018 tarjolla ollutta PWSeries ST -mallia huomattavasti kevyempi ja kompaktimpi, mutta huippuvääntömomentti on sama 75 newtonmetriä.

 

Moottorimarkkinoilla kova kilpailu

Ajo-ominaisuuksien, moottorin koon ja painon lisäksi pyöräbrändien valintaan vaikuttavat myös toimintavarmuus, huoltoverkosto ja ennen kaikkea toimitusvarmuus. Kilpailukentällä on nähty viime aikoina runsaasti liikehdintää. Esimerkiksi Porsche on ilmaissut avoimesti suunnitelmansa sähköpyörämoottorien valmistukseen lähtemisestä yrityshankintojen kautta.

 

Lähde:

https://tekniikanmaailma.fi/yamaha-siirtaa-sahkopyoramoottoreidensa-tuotantoa-ranskaan-ratkaisusta-hyotyvat-asiakkaat-ymparisto-seka-yamaha-itse/

Jaa uutinen