Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Pyöriä myydään nyt Euroopassa enemmän kuin autoja

Tekniikka & Talous on selvittänyt sähköpyörien myyntimääriä Suomessa ja Euroopassa. Suomessa pyöräbuumin, eritoten sähköpyöräbuumin, roihautti liekkeihin viime vuonna voimaan tullut työsuhdepyörien veroetu.

Yhä useampi yritys tarjoaa työntekijöilleen työsuhdepyöräedun, mikä kiihdyttää sähköpyörien kysyntää.

 – Sähköpyöräilyn ja autoilun suhdetta voi verrata lihan syömiseen – harvempi on valmis siirtymään kerralla vegaaniksi, mutta on kuitenkin valmis lisäämään viikkoon pari kasvisruokapäivää. Samalla tavalla sähköpyöräily korvaa autoilupäiviä jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän, työsuhdepyöräpalveluun erikoistuneen Vapaus Bikes Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ampuja kuvailee.

Uusia pyöriä myydään Euroopassa enemmän kuin uusia autoja rekisteröidään. Sähköpyörät ovat Euroopan pyörämarkkinoiden suurin trendi ja vuoteen 2030 mennessä sähköpyörien vuosimyynnin uskotaan kasvavan jopa 13,5 miljoonaan, tiedote kertoo.

Vapauden työsuhdepyöräpalvelua käyttää jo yli 750 suomalaista yritystä.

 -Suomessa viime vuonna voimaan tullut työsuhdepyörien veroetu toi pintaan patoutuneen kiinnostuksen pyöräilyyn, mikä yllätti monet yritykset. Lähes 100 prosenttia yritysasiakkaistamme ottaa meihin itse yhteyttä ja kimmokkeena on usein työntekijöiltä tullut toive saada työsuhdepyöräetu, Ampuja kertoo.

Pyöräilyn suosion lisääntyessä myös Vapaus Bikes Finland on kasvanut voimakkaasti viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Aluksi työsuhdepyörä kiinnosti erityisesti jo aktiivisia pyöräilijöitä, mutta myös isot massat ovat heräämässä työsuhdepyörän kannattavuuteen ja siksi alan kasvupotentiaali on valtava, Ampuja kertoo.

 

Lähde:

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/pyoria-myydaan-nyt-euroopassa-enemman-kuin-autoja-sahkopyorien-vuosimyynti-voi-kasvaa-jopa-13-5-miljoonaan/2819c514-f4fc-4f83-b2ee-c54c13e3a06c

Jaa uutinen