Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Pirelli uudisti hissipyöräilyrenkaitaan

Alamäki- tai hissipyöräily, millä nimellä painovoimavetoista pyöräilyä kutsutaankin, on kasvattanut suosiotaan myös Suomessa. Erityisesti hiihtokeskusten kesä-aktiviteettina tarjotaan eritasoisia reittejä enduro (EN) ja downhill (DH) pyörälijöille.

Lajien ero on osin hämärän peitossa, mutta endurossa ajetaan enemmän luonnonmukaisia polkuja, joskus pieni osa tasamaata tai ylämäkeä. DH on pykälää vauhdikkaampaa alamäkeen ajamista enemmän rakennetuilla reiteillä.

Scorpion Race DH ja EN -renkaat

Italialainen rengasvalmistaja Pirelli on uudistanut alamäkipyöräilyn Scorpion -rengasmallistonsa. Kuvionteja on tarjolla kolmeen eri maaperään M (Mixed Terrain / sekalainen maasto), T (Traction / kova pinta) ja S (Soft Terrain / pehmeä maasto).

Lisäksi mutaiselle reitille on oma DH-rengas MUD.

Endurolle ja DH-pyörille on omat rakenteensa ja ne sopivat myös kisakäyttöön. Renkaita saa 27,5” ja 29” kiekoille. Kaikkien leveys on 2,5”.

SmartEVO DH -renkaissa on hyödynnetty Pirellin moottoriurheilupuolen osaamista. Siinä on kaksi kumiseoskerrosta, erittäin pehmeää ja pitävää kumia pinnalla ja kulutuspinnan alla on jämäkämpi tukiseos.

Runkorakenteita on kaksi: DualWall+ ja DualWall. DualWall+ on DH- ja Enduro -kisaajien runko kuljettajille, joilla on aggressiivinen ajotyyli. Sen kyljissä on suoja viiltoja ja pistoja vastaan. Runko on vakaa kovassa vauhdissa ja vaimentaa tärinää ja suuria iskuja.

Erityisesti Enduro-ajoon on suunniteltu DualWall-runko, jossa on panostettu enemmän pehmeyteen ja ajettavuuteen.

Renkaita luvataan toimitettavaksi varhain ensi vuonna. Kuluttajahinnat vaihtelevat 85 – 90 euron välillä.

Jaa uutinen