Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Luhta urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon pääkumppaniksi

Suomalaisten liikkujien ja maatamme edustavien maajoukkueiden vaatettaja Luhta Sportswear Company sekä Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on kertoa Luhdan vastuullisesta roolista suomalaisessa liikunta- ja urheilukulttuurissa. Yhteistyö käynnistyy marraskuussa TAHDOn uudessa ympäristöä, kestävää kehitystä ja ilmastonmuutosta käsittelevässä vaihtuvassa näyttelyssä.

Päällämme liikunta- ja urheilusuorituksissa olevat vaatteet ovat merkittävä myönteisen tunnekokemuksen vahvistaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Hyvissä sporttivarusteissa on hyvä olla, hikoilla tai vaikka kannustaa suomalaisia urheilusuorituksissaan. Urheiluvaatteen värit, materiaalit ja design viestivät myös ajastaan, ja erilaiset ja eri-ikäiset vaatteet kuvaavat hienolla tavalla sitä kaarta, miten Luhta on ollut osa suomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuria.

TAHDOn johtaja Jukka-Pekka Vuori arvostaa uuden pääkumppanin kykyä luoda suurta yleisöä kiinnostavia tuotteita:

– Luhta on toiminut osana suomalaista yhteiskuntaa kantamalla vastuunsa meille tärkeiden urheilujoukkueiden vaatettamisessa ja yhteisöllisyyden rakentamisessa vuosikymmenien ajan. Nämä joukkueet ja tapahtumat ovat tuoneet meille ikimuistoisia tunteita ja hetkiä. Näitä arkistojen aarteita pääsemme nyt yhdessä Luhdan kanssa jakamaan suomalaisille.

Modernissa urheilumuodissa korostuvat voimakkaasti ympäristöarvot, ekologisuus ja kiertotalousajattelu. Urheiluvaate on monesti käyttökelpoinen vielä pitkään senkin jälkeen, kun ensimmäinen omistaja ei niitä enää tarvitse. Luhdan lanseeraama ReUse-ohjelma antaa käytetyille vaatteille uuden elämän ja auttaa niitä palautumaan takaisin kiertoon. Nyt tämä ohjelma havainnollistetaan myös TAHDOSSA marraskuun lopulla avautuvassa ympäristöaiheisessa vaihtuvassa näyttelyssä.

Luhdan toimitusjohtajan Juha Luhtasen mukaan ympäristöarvojen korostaminen yhteistyössä on osa Luhdan vastuullisuusohjelmaa:

– Jo yli sadan vuoden ajan olemme tarjonneet mahdollisuuksia ulkoiluun, urheiluun ja huolettomaan vapaa-ajan viettoon. Päästöjä vähentämällä ja luonnonvaroja huomioimalla varmistamme samat mahdollisuudet myös tuleville sukupolville. Haluamme nostaa nämä arvot myös olennaiseksi osaksi suomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuria – tekojen kautta.

TAHDOn ja Luhdan asiakkaille sekä sidosryhmille yhteistyö näyttäytyy ainutlaatuisina sisältöinä digitaalisissa kanavissa ja kulttuurikeskuksen näyttelyissä. Uuden vaihtuvan näyttelyn nimi ja konsepti julkistetaan loppusyksystä 2022.

 

Lähde: Tiedote

Jaa uutinen