Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Olympiakomitea haastaa korjaamaan urheiluasuja

Urheiluasut suunnitellaan pääsääntöisesti kestämään kovaa kulutusta. Tiukoissa tilanteissa hyväkin vaate pääsee joskus repeämään. Kotimainen Vaatelaastari tarjoaa helpon ratkaisun korjaamiseen ja kestävään kuluttamiseen. Olympiakomitea kannustaa urheilijoita ja taustajoukkoja ottamaan #paikkaushaaste vastaan.

Urheiluyhteisö on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut toimimaan kestävästi ja vähentämään ympäristövaikutuksia. Ohjelman toteuttaminen tarkoittaa myös konkreettisia tekoja kaikilla tasoilla sekä entistä aktiivisempaa viestintää asiasta.

 

Korjaaminen lisää urheiluvaatteen käyttöikää

Mitä tehdä, kun vaatteeseen tulee reikä? Ompelutaitoinen voi ryhtyä parsimaan, mutta aina siihen ei ole aikaa eikä välineitä. Ratkaisun tarjoaa Vaatelaastari, arjen tarpeesta syntynyt innovaatio. Oikiat Design Oy:n toimitusjohtaja Jetta Liukkonen kertoo yrityksen toimintaideasta:
Vaatelaastarin avulla jopa juniori-ikäinen voi korjata vaatteen tai lenkkarin paikan päällä, missä ja milloin vain. Urheiluvaatteiden ja -varusteiden paikkaamiseen soveltuvien Vaatelaastareiden materiaali on joustavaa kierrätyspolyesteriä. Paikkojen raaka-aineena käytetään muovipullojätettä.

Oululais-kuortanelaisten perheenäitien innovaatio tuotiin markkinoille vuonna 2019. Viime vuonna Vaatelaastari pääsi mukaan Sitran kokoamalle Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalle ja oli esillä Maailman kiertotalousfoorumilla yhtenä vuoden parhaista kiertotalousratkaisuista. Yrityksen valmistamille tuotteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset.

 

Vaatelaastari mukaan urheiluseuran ensiapulaukkuun

Olympiakomitean vastuullisuusohjelma velvoittaa konkreettisiin tekoihin, joilla vähennetään urheilun ympäristövaikutuksia. Olympiakomitean erityisasiantuntija Karoliina Ketola innostui välittömästi, kun Liukkonen otti häneen yhteyttä Vaatelaastarin merkeissä.

Vaatelaastarin idea istuu täydellisesti vastuullisuusohjelman tavoitteisiin. Se on hyvä esimerkki pienestä teoista ja suuresta ajattelutavan muutoksesta, joita tavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Vaatteet ja varusteet ovat urheilussa tärkeässä roolissa ja nyt on aika keskittyä siihen, miten luottovarusteet kestävät mahdollisimman pitkään. Tämä on kestävää sekä taloudellisesti, sosiaalisesti että ympäristön kannalta. Lähdemme ilomielin mukaan Vaatelaastarin #paikkaushaaste -kampanjaan ja viemme vastuullisen kuluttamisen viestiä eteenpäin omissa sidosryhmissämme.

 

Lisätietoja:

Suomen Olympiakomitea, erityisasiantuntija Karoliina Ketola, puh. 040 587 6650

Oikiat Design Oy, toimitusjohtaja Jetta Liukkonen, puh. 040 099 1003, www.vaatelaastari.fi

Jaa uutinen