Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

100-vuotiaalle Tunturille uusi logistiikkarakennus Turkuun

Tunturi viettää tänä vuonna 100-vuotis­juhlavuottaan. Veljekset Aarne ja Eero Harkke perustivat lokakuussa 1922 Turkuun Pyöräkellari Oy:n, joka aloitti 1930-luvulla oman polkupyörävalmistuksen. Pyörien osat tuotiin enimmäkseen Englannista, ja niiden mukana ostettiin tuotemerkki High Land, joka suomennettiin Tunturiksi. 

Tunturi Oy Ltd on kuulunut vuodesta 2003 hollantilaiseen Accell Group -konserniin, joka on keskittynyt polkupyörien, polkupyörätarvikkeiden ja varaosien myyntiin maailmanlaajuisesti. Tunturi- ja Nishiki-polkupyörät suunnitellaan Suomen markkinoille, ja ne valmistetaan Accell Groupin tehtailla.

Vahva kasvu vaatii uusia tiloja

 Tunturille on valmistunut uusi logistiikka- ja varastorakennus Turun Runosmäkeen. YIT:n kehittämässä ja toteuttamassa kiinteistössä on otettu ympäristöystävällisyys monin tavoin huomioon.

Tunturin laajentaessa toimintaansa muihin Pohjoismaihin ja pyörämyynnin kasvaessa olivat yrityksen aikaisemmat tilat jääneet pieniksi. Tontin laajuus käsittää lähes 2,4 hehtaaria ja rakennuksen bruttoala noin 8800 neliömetriä. Hankkeen budjetti oli noin 16 miljoonaa euroa.

”Hankkeessa on otettu hyvin huomioon yrityksemme tarpeet ja toiveet, kuten hiilijalanjälki rakennusvaiheesta alkaen. Rakennus valmistui aikataulun mukaisesti toukokuun lopussa, mikä on nykyisessä maailmantilanteessa ihailtava suoritus”, Tunturin Nordic Finance Manager Katja Vesa sanoo.

 Uusia logistiikka- ja varastotiloja Vesa kuvailee yksinkertaisiksi ja logistiikan kannalta sujuviksi.
”Arkkitehti kuunteli hyvin toiveitamme, joten tiloista saatiin yrityksemme näköiset. Niissä on paljon tilaa ja mahdollisimman vähän liikkumista estäviä rakenteita, kuten pilareita. Olemme investoineet myös uudenaikaisiin trukkeihin, jotka helpottavat tavaran liikuttelua.”

 Tunturin varastosta tulee niin kutsuttu häkkivarasto, jossa häkit ovat neljässä tasossa.

”Pystymme käsittelemään isoja volyymejä. Varastoon mahtuu 18 000–20 000 polku­pyörää. Kapasiteetin kasvaessa varastointi on aiempaa enemmän omissa käsissämme; nyt olemme kevään piikkisesonkina joutuneet käyttämään myös ulkopuolisia partnereita.”

Tunturin pääkonttori muutti uudisrakennuksen toimistotiloihin kesäkuussa. Pääkonttorilla ja logistiikka­keskuksessa työskentelee 23 henkilöä. Toimipisteessä ovat muun muassa taloushallinto/hallinto, oston toiminnot ja asiakaspalvelu sekä tietysti logistiikka. Tunturilla on myyntitoimisto myös Espoossa, jossa sijaitsevat muun muassa myynti ja markkinointi sekä suunnittelu.

Ympäristö huomioon

Rakennuksen käyttämästä lämmitys- ja jäähdytysenergiasta valtaosa tuotetaan maalämpöjärjestelmällä. Tontilla on 24 maalämpö­kaivoa ja katolla aurinkopaneelit.
Pyöräily on kestävän kehityksen mukainen kulkumuoto, joka tukee vihreää siirtymää. Lisäksi polttoaineiden hintojen noustessa korostuu myös pyöräilyn taloudellinen merkitys”, Vesa sanoo.

 Kiinteistön paikoitusalueella on sähköpyörien ja -autojen latauspisteet. Alueella on muutenkin otettu hyvin huomioon polku­pyöräpaikat, ja työmatkapyöräilijöillä on peseytymismahdollisuus. Luonnon monimuotoisuutta tukevat tontille jätetyt puut sekä vesiallas ja niittyalueet. Piha-alueelle hankitaan myös linnunpönttöjä.
”Ympäristöasiat on pyritty ottamaan huomioon joka tasolla. Esimerkiksi siivouspartneriksi on valittu L&T, jolla on mahdollisuus siivouksen hiilijalanjälkeä pienentävään aktiiviveteen. Jätehuollon hiilijalanjälki puolestaan kompensoidaan olemalla mukana metsitysprojektissa L&T:n kautta.”

 

Historiasta ponnistusvoimaa

Sähköpyörien määrä on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti. Myös maastopyöräilyn suosion kasvu jatkuu.
”Tunturi on dynaaminen ja nykyaikainen yhtiö, jolla on pitkä historia. Katsomme tulevaisuuteen ja olemme vahvasti mukana nykyajan trendeissä”, Katja Vesa kiteyttää.

Lähde

https://www.projektiuutiset.fi/uusi-logistiikkarakennus-vastaa-tunturin-kasvuun/

Jaa uutinen