Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Shimano lanseerasi sähköpyöriin langattomat automaattivaihteet

Shimano on väläyttänyt tulevaisuuden teknisiä ratkaisujaan. Yhtiö esitteli uuden XT Di1 -osasarjan, jossa on pyörissä ennennäkemättömiä ominaisuuksia.

Uusi Shimando DeoreXT Di2 parantaa vaihtamisen luotettavuutta ja toimintaa yhdistämällä sähköisen vaihtamisen, EP-moottoriyksikön ja voimansiirtotekniikan. Niiden avulla pyörästä saa halutessaan automaattivaihteisen. Vain sähköpolkupyöriin soveltuva XT Di2 hyödyntää automaattivaihteistossaan sähköpyörän tekniikkaa.

Free Shift-toiminto DEORE XT Di2 -järjestelmässä mahdollistaa vaihteen vaihtamisen sähköisesti vapaalla rullatessa. Järjestelmän sanotaan tunnistavan oikean vaihteen tarpeen.

Tunnistimet seuraavat polkemisen rytmiä, vääntömomenttia ja nopeutta, ja järjestelmä vaihtaa automaattisesti sopivalle vaihteelle ilman, että polkijan tarvitsee tehdä mitään. EP-moottori ja Deore XT Di2 yhdessä FREE SHIFT- tai AUTO SHIFT -toiminnon kanssa muodostavat integroidun järjestelmän. Vaihteita voi vaihtaa myös perinteisesti sormikahvasta painamalla.

Mieleiseksi muokattavissa

E-Tube Project Cyclist -sovelluksella voi säätää moottorin ja vaihteiston reagointia 15 eri vaihtoehdosta. Sovelluksella voi myös päivittää laiteohjelmiston langattomasti uusimpaan versioon.

Uutta järjestelmää käyttäviä pyöriä on saatavilla keväällä 2023.

Lähteet:

Tiedote ja Tekniikan Maailma

https://tekniikanmaailma.fi/shimano-esitteli-sahkopyoriin-langattomat-automaattivaihteet-joiden-vaitetaan-tietavan-milla-vaihteella-ajaja-haluaa-polkea/

Jaa uutinen