Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Haglöfs haluaa varmistaa tehdästyöntekijöiden reilun kohtelun

Tekstiiliteollisuus tarjoaa miljoonia työpaikkoja ympäri maailman. Työpaikat tarjoavat mahdollisuuden elantoon sekä elintason kohottamiseen. Valitettavasti kaikkialla ei noudateta työ- ja ihmisoikeuksia. 

Haglöfsin tavoitteena on vaikuttaa kaikkiin toimitusketjun työnantajiin, työntekijöihin sekä kuluttajiin. Haglöfs on ollut Fair Wear -järjestön jäsen jo kymmenen vuotta.

 

Jatkuva parantaminen yhteistyössä tehtaiden kanssa

Fair Wear tekee yhteistyötä brändien, tehtaiden, ammattiliittojen, kansalaisjärjestöjen ja viranomaisten kanssa tekstiilityöntekijöiden olojen parantamiseksi. Haglöfsin pitkäaikainen jäsenyys Fair Wearissä tukee yhtiön yhteiskunnallisesti vastuullista toimintaa tehtailla. Haglöfs valvoo tehtaidensa toimintaa ja kehittää niiden toimintaa jatkuvasti sekä arvioi uudet tehtaat perusteellisesti. Fair Wearin auditoinnit, koulutus, työntekijöiden neuvontapuhelin sekä paikallisten työ- ja ihmisoikeusasioiden tuntemus tukee Haglöfsin toimintaa.

Haglöfs keskittää suuren osan tuotannosta pienelle tehdasjoukolle ja panostaa pitkäaikaisiin suhteisiin niiden kanssa. Vuonna 2021 yhtiö oli tehnyt yhteistyötä vähintään viiden vuoden ajan lähes joka toisen tehtaansa kanssa.

Haluamme olla liiketoimintakumppani ja toimia pidempään pienemmän tehdasmäärän kanssa, sillä se on tehokkain tapa asettaa vaatimuksia ja saada aikaan tarvittavat muutokset. Jos jonkin tehtaan toiminnassa havaitaan puutteita, haluamme ylläpitää yhteistyösuhdetta ja tukea työntekijöiden oikeutta turvalliseen ja arvokkaaseen työhön sekä asianmukaiseen palkkaan”, Fredrik Ohlsson sanoo.

 

Yhteistyötä tarvitaan tekstiilityöntekijöiden palkkojen nostamiseksi

Fair Wear työskentelee myös läpinäkyvyyden parantamiseksi tekstiilialalla. Tämä on erityisen tärkeää palkkojen osalta, koska tekstiilityöntekijöiden palkkatasoon liittyy rakenteellisia haasteita. Suurin osa Haglöfsin tehtaista maksaa enemmän kuin vähimmäispalkkan, mutta vain muutama tehdas täyttää edes yhden toimeentulon turvaavan palkan vaatimuksista.

Oleellisinta on, että me emme voi suoraan vaikuttaa palkkoihin. Teemme aktiivisesti työtä työntekijöiden palkkauksen selvittämiseksi ja mittaamiseksi, tiedotamme työmme tuloksista ja etsimme keinoja palkkojen nostamiseksi. Tuemme myös valmiuksien kehittämistä, jotta työntekijät ymmärtäisivät oikeutensa ja osaisivat puolustaa niitä”, Fredrik Ohlsson sanoo.

Hän lisää, että Fair Wearin jäsenenä Haglöfsillä on tilaisuus olla vuorovaikutuksessa muiden brändien kanssa.

Käytämme samoja tehtaita kuin muut brändit, ja olen vakuuttunut siitä, että yhteistyö on paras tapa kehittää tekstiilialan parhaita käytäntöjä. Yhdessä voimme jatkuvasti parantaa tekstiilityöntekijöiden oloja ja palkkausta”, Fredrik Ohlsson sanoo.

Jaa uutinen