Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Vuoden Liikuntapaikka 2022 on Urhea-kampus

Urhea-kampus palkittiin Vuoden Liikuntapaikka 2022 -tunnustuksella Helsingissä. Urhea-kampus on Urhean eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian koti.

Voittajan valitsee vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies ja palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut -konserni.

Urhea-kampus on huippu-urheilun monipuolinen valmennuskeskus ja osaamiskeskittymä, jossa eri lajien urheilijat lapsista ja nuorista olympiatason urheilijoihin harjoittelevat, asuvat ja kohtaavat toisensa samoissa tiloissa. Kampuskokonaisuuteen lukeutuvat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen lukio sekä Mäkelänrinteen Uintikeskus. Kampuksella toimii Olympiavalmennuskeskus Helsinki ja välittömästä läheisyydestä löytyvät Kumpulanlaakson ja Käpylän jalkapallokentät sekä Helsingin velodromi.

Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus on todella hieno asia ja arvostamme sitä suuresti. Olemme tehneet valtavan ison työn, ja kuten aina mittavissa hankkeissa, toisinaan on lähes epäusko saattanut iskeä – kuitenkin aina kun on alkanut miettimään, mitä tässä todella ollaan tekemässä, on se puskenut vahvasti eteenpäin. Nyt Urhea-kampus on valmis ja toteutunut kokonaisuus on juuri niin upea, mitä on suunniteltu ja ajateltu. Iloksemme kuulemme hyvää palautetta urheilijoilta päivittäin. Kuitenkin myös se, että työtämme huomioidaan ulkopuolelta ja vielä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, on meille merkittävää”, kiittelee Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Urhea-halli Oy:n pääosakkaita ovat Urhea-säätiö ja Helsingin kaupunki sekä pienosakkaita Kisakalliosäätiö, Urheiluopistosäätiö, Koripallosäätiö, Voimisteluliitto ja Urheiluliitto. Arkkitehtisuunnittelijana Urhea-hallissa toimivat pääarkkitehti Tuomo Siitonen sekä projektiarkkitehti Esko Valkama ja pääurakoitsijana Jatke Oy. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut hanketta 4,5 miljoonalla eurolla.

Lähde: tiedote

Jaa uutinen