Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Viking Jalkineet uusiin tiloihin – Tapio Valkonen luotsaa yhtiötä pitkällä kokemuksella

Viking Jalkineet Oy on muuttanut uusiin tiloihin. Osoite pysyi samana, mutta tilat vaihtuivat katutasolle ja kasvoivat 350 neliöön. Yhtiötä pitkään johtanut Tapio Valkonen esittelee tyytyväisenä uusia tiloja. 

– Sijaintimme lähellä lentokenttää tekee meille saapumisen helpoksi. Eritoten Baltian asiakkaamme käyvät täällä aktiivisesti, kun se koronan höllättyä otettaan on taas mahdollista. Vaikka meillä on nyt hulppeat tilat ja saamme koko malliston kerralla esille, jatkamme edelleen käyntejä asiakkaiden luona. On tärkeää aistia, mitä kentällä tapahtuu.

 

 

Vikingillä on Suomessa erittäin vahva asema lasten kumisaappaissa ja vedenpitävissä lasten kalvokengissä. Valkonen arvioi yhtiön markkinaosuuden olevan näissä segmenteissä noin 80 %.

Johtajana Valkonen on rakentanut Vikingin menestystarinaa rauhallisen määrätietoisesti. Koronan myötä tullut kasvupyrähdys saa puheliaan Valkosen pyörittämään päätään.

– Olemme yhtiönä tehneet hyvin tulosta niin hyvin, ettemme moiseen edes uskoneet. Suomi on kehittynyt tasaisen varmasti. Globaalisti emme ole vielä tarpeeksi suuri toimija, mutta nyt meillä on vahva kansainvälistymiseen painottuva strategia.

 

Tähtäimessä aikuiset

 Viking tekee jalkineita myös aikuisille, tunnetuimpina Suomessa metsästyssaappaat. Nyt kasvua haetaan aikuisten erilaisista ulkoilujalkineista.

– Vikingillä on uusi desing manager, joka on tuonut kenkiin uutta muotoilua. Hän on aiemmin tehnyt töitä mm. Nikelle ja Hoka One Onelle. Uutuudet on otettu hyvin vastaan, Baltiassa erityisesti.

Aikuisten kenkien menekkiä edistetään yhteistyöllä Hiihtoliiton kanssa. Viking on jatkossa Hiihtoliiton virallinen jalkinetoimittaja.

– Toivomme hiihtäjien käyttävän vapaa-ajallaan meidän kenkiämme ja kertovan siitä mm. instastooreissaan.

Aivan ongelmatta ei aikuisten Gore-kenkien tuotanto ole lähtenyt käyntiin: maailmassa on vähän Gore-Texin lisensioimia tehtaita, ja niin heijastuivat koronan vaikutukset. Vikingillä on oma verkkokauppa, mutta Valkonen kertoo yhtiön toimivan valtavirtaa vastaan.

– Meillä ei ole omaa aktiivista verkkokauppaa, vaan jatkamme perinteisen kauppamallin kehittämistä. Verkkokaupassamme myydään hyvin niitä erikoisempia värejä, joita jälleenmyyjämme eivät tarjoa.

 

Ympäristö huomioon ja Muumeista lisäbuustia

 Vastuullisena yrityksenä Viking on lähtenyt muuttamaan tuotteitaan yhä ympäristöystävällisempään suuntaan. Uusissa kengissä vähintään on vähintään 50 % kierrätysmateriaalia, ja käytetty kumi on eettisesti kestävästi tuotettu. Hiilijalanjälki kompensoidaan, ja tavoitteena on olla hiilivapaa yhtiö vuonna 2030.

Vastuullisuusasioista kertoessaan Valkonen on siirtynyt uusissa tiloissaan hyvin valaistun pöydän äärelle, joka on täynnä värikkäitä Muumi-kuosisia jalkineita. Kokeneen myyntimiehen kasvoille herää lämmin hymy.

– Olemme lanseeranneet laajan Muumi-malliston, jonka vastaanotto on ollut innostunut. Muumi-jalkineilla ja uusilla lasten vaatteillamme on rajattu jakelu.

Valkosella taitaa olla valttikortti taskussaan, joka varmistaa Vikingin kasvutarinan jatko-osan.

 

Viking Jalkineet Oy
Pakkalankuja 6
01510 Vantaa

Jaa uutinen