Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Tutkimus: lähiliikuntapaikat ovat rakkaita suomalaisille

Ylen uutisoiman tutkimuksen mukaan lähivirkistysalueiden merkitys on kasvanut pandemian aikana. 25–44-vuotiaat ovat kaikkein aktiivisimpia ulkoilijoita. Naiset ulkoilevat hieman miehiä enemmän.

Ulkona liikkuminen on säilynyt tärkeänä osana suomalaista elämäntapaa, selviää Luonnonvarakeskuksen ja Tilastokeskuksen toteuttamasta tuoreesta ulkoilututkimuksesta. Monilta osin ulkoilu on jopa lisääntynyt merkittävästi.

Useat uudet trendilajit ovat nousseet merkittäviksi aktiviteettilajeiksi. Esimerkiksi lähes viidennes kertoo harrastavansa frisbeegolfia, joka on erityisesti nuorten suosiossa.

Uusista aktiviteettilajeista SUP-lautailua eli suppailua harrastaa noin 12 prosenttia ja maasto- ja polkujuoksua noin 18 prosenttia ulkoilijoista. Sähköpyöräilyn osuutta mitattiin myös ensimmäistä kertaa, ja sitä harrasti viisi prosenttia aikuisväestöstä.

Suosiotaan ovat hieman menettäneet geokätkentä, sauvakävely, maastoratsastus ja rullaluistelu, -lautailu ja -hiihto. Myös uinti on hieman menettänyt suosiotaan. Luonnonvesissä uintia harrastaa nyt 67 prosenttia suomalaisista.

 

Lähikohteet ovat suosittuja

Peräti 96 prosenttia suomalaisista kertoo harrastavansa ulkoilua. Toisaalta neljä prosenttia kertoo, ettei ulkoile vuoden aikana lainkaan.

Suomalaisten ylivoimaisesti suosituin ulkoiluharrastus on kävely, ja sen suosio on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana vain kasvanut, 69 prosentista 80 prosenttiin.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-12441022

Jaa uutinen