Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

NIEKKA Bicycles sai lisärahoitusta

eBike Finland tuottaa markkinoille kotimaisia laatupyöriä Outokummussa valmistettavan NIEKKA Bicycles -brändin alla. 

Liikenne ja liikkuminen ovat vihreän siirtymän kirittämässä muutoksessa ja sähköpyörien valmistuksesta povataan yhtä tulevaisuuden kasvualoista. Business Joensuu kirittää eBike Finland -yhtiön kasvua sijoittajana Start Up -rahasto Joensuun kautta.

Ebike Finland järjesti loppuvuodesta 2021 osakeannin. Business Joensuun Start Up -rahasto Joensuu osallistui rahoituskierrokseen 112 500 eurolla, jota vastaan se sai 22,5 % omistusosuuden yhtiöstä. Osakeannin kautta yhtiö keräsi 187 500 euroa, jonka lisäksi sille myönnettiin Euroopan keskuspankin 70-prosenttisesti takaamaa lainaa. Yhteensä reilun puolen miljoonan euron kasvuvarat suunnataan tuotannon käynnistämiseen ja ylösajoon.

hköpyörien markkinoilla on paljon potentiaalia kasvuun, koska sähköpyöräily on nouseva trendi. On todella hienoa, että pohjoiskarjalainen yritys on huomannut kasvun mahdollisuudet ja lähtenyt luomaan teollista tuotantoa”, kertoo Business Joensuun Kari Pulkkinen.

eBike Finlandin hallituksen puheenjohtajaja Jarno Surakka ja toimitusjohtaja Marno Miettinen perustivat yhtiön ja NIEKKA-brändin lokakuussa 2020. Yhtiön ensimmäinen jatkettu tilikausi päättyi joulukuun 2021 lopussa. Perustajilla on tavoite kasvattaa toimintaa tasaisesti ensimmäisten viiden toimintavuoden aikana.

Tavoitteena on nostaa liikevaihto vuoteen 2026 mennessä kahdeksaan miljoonaan euroon. Tämä edellyttää tasaista kasvua, mutta on realistinen tavoite”, Surakka kertoo.

 

Räätälöityjä pyöriä ja parempaa asiakaskokemusta

Pyöränosat ovat alan Akilleen kantapää, Surakka kertoo. Osien toimitus- ja tilausajat ovat hyvin pitkiä ja globaali komponenttipula pidentää niitä entisestään: varaosien saatavuus on tästä johtuen usein heikkoa. Laadukkaiden mallien hinnat alkavat Surakan mukaan 2 000 eurosta ylöspäin. Ostajalle on ikävää satsata monta tuhatta euroa pyörään, jonka huolto voi muuttua helposti mahdottomaksi. Tähän markkinarakoon NIEKKA-pyörät tähtäävät.

”Kasaamme asiakkaalle pyörän hänen toivomillaan osilla ja säädöillä, aina rungon väriä myöden. Myös huolto ja varaosamyynti kuuluvat konseptiimme, toisin kuin monilla kilpailijoilla. Tavoitteena on hyvä asiakaskokemus, jossa sähköpyörä ei tyssää ensimmäiseen vikaan ja arvokkaan tuotteen kierto ei ole kohtuuttoman nopea.”

 

Tavoitteena 2 000 pyörää vuonna 2026

Surakka arvioi myynnin olevan tänä vuonna 350 000 – 500 000 euroa. Tästä noin viisi prosenttia menee muualle EU:hun. Vuonna 2024 yhtiö tavoittelee EU-viennin nousua 10 prosenttiin, pääasiassa Keski- ja Etelä-Eurooppaan.

Yhtiön Patikko-sähköpyöriä voi tilata jo nyt. Tulevan kesän aikana NIEKKAn tavoitteena on tuoda saataville myös Kura- ja Polku-pyörämallit. Mallien hinta tulee Surakan mukaan liikkumaan 4 000 ja 9 000 euron välillä. Surakka uskoo, että laadusta ja hyvästä asiakaskokemuksesta ollaan valmiita maksamaan.

”Tänä vuonna tuotamme korkeintaan sata pyörää, mutta vuoteen 2026 mennessä tavoitteena on nostaa tuotanto jo 2 000 pyörään. Jokaista komponenttia ei kotimaiselta valmistajalta saa, mutta milloin vain mahdollista, pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon suomalaista ja mielellämme myös pohjoiskarjalaista osaamista ja osia.”

https://www.niekkabicycles.com/

 

Lisätietoja:

Kari Pulkkinen
Fund Manager & Growth Coach, Business Joensuu
kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi, +358 50 4068716
Jarno Surakka
hallituksen puheenjohtaja, eBike Finland
jarno@ebikefinland.com, +358 50 5661706

 

Lähde: tiedote

Jaa uutinen