Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Maastohiihtäjät Suomen seuratuimpia urheilijoita

Suomalaiset maastohiihtäjät ovat tehneet historiaa – tällä kertaa Suomen kansan sydämissä. Tänään julkaistu Sponsor Navigator 2022 -tutkimus kertoo, että Suomen kolme seuratuinta ja fanitetuinta urheilijaa ovat järjestyksessä Iivo NiskanenKerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Kärkikolmikko tulee saman lajin parista, mitä ei ole tapahtunut koskaan Sponsor Navigatorin historian aikana.

Sponsor Navigator selvittää joka vuosi merkittävät trendit muun muassa tapahtumien, kulttuurin, urheilun ja viihteen kentillä ja suomalaisten yksilöurheilijoiden ranking on yksi tutkimuksen eniten jännitetyistä osa-alueista. Hiihdon supertähtiemme perässä tämän vuoden top 10 täydentyy laajaa lajikirjoa edustavilla suomalaisen urheilun suurnimillä: Teemu PukkiValtteri BottasKalle RovanperäMarko AnttilaLeo-Pekka TähtiNooralotta Neziri ja Patrik Laine.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi kiteyttää kauden, joka on entisestään kasvattanut suomalaisille rakkaan hiihtourheilun ja -harrastuksen suosiota niin kotikatsomoissa kuin laduillakin.

Olemme saaneet tänä talvena viettää hiihdon ja hiihtourheilun juhlaa. Huippu-urheilun tähtihetkiä ovat hiihtäjiemme upea mitalisaalis Pekingin Olympiakisoista ja nuorten MM-kisojen kulta- ja hopeamitalit sekä hiihdosta että yhdistetystä.

Lisäksi suomalaiset ovat kohentaneet kuntoaan joka puolella Suomea harrastamalla hiihtoa poikkeuksellisen innokkaasti. Erikseen haluan nostaa esiin Helsinki Ski Weeksin saaman suuren suosion. Legendaarisella Olympiastadionilla hiihdettiin yli 100 000 kilometriä ja monet löysivät hiihtämisen ilon uudestaan.

Haapasalmi välittää Hiihtoliiton kiitoksen niin esikuvallisille urheilijoille, maajoukkuetoiminnan mahdollistavalle tiiviille kumppaniverkostolle kuin hiihtolajeja aktiivisesti seuraavalle Suomen kansallekin.

”Kirsikkana hiihdon juhlakakun päälle suomalaiset ovat tehneet historiallisen valinnan: Iivo, Kerttu ja Krista ovat Suomen kolme seuratuinta urheilijaa. Lämpimät kiitokset ja onnittelut Teille upeat urheilijamme. Olette saavutuksillanne ansainneet kansan arvostuksen.”

***

Sponsor Navigator -tietokanta on Suomen kattavin tietokanta sponsoroinnin suunnitteluun, myyntiin ja tapahtumamarkkinoinnin suunnitteluun. Tietokannassa on yli 1 500 kohdetta tapahtumien, kulttuurin,  urheilun, viihteen, vaikuttajien ja järjestöjen kentiltä. Vuoden 2022 tutkimusta varten haastateltiin helmi-maaliskuun aikana yli 4 000 täysi-ikäistä suomalaista. Vuosittainen otos vastaa sukupuolen, iän sekä suuralueiden osalta väestörakennetta pienoiskoossa.

Jaa uutinen