Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Vaudelta 3D-tulostettu reppu

Vaude Novum 3D on ensimmäinen kierrätettävä reppu, joka on valmistettu monomateriaalista, ja siinä on 3D-tulostettu selkäpehmuste. Pehmusteen 3D-tulostettu hunajakennorakenne tekee repusta vakaan minimaalisella materiaalimäärällä.

Reppu on iso askel kohti kiertotaloutta, sillä tuotteen voi palauttaa kokonaan takaisin tuotantoprosessiin sen elinkaaren lopussa. Se on myös lähtölaukaus tuleville 3D-tulostusteknologiaan pohjautuville ulkoilutuotteille.

Monet tuotteet koostuvat vähintään 5-10 eri materiaalista tai sekoitekankaista, joten niitä ei voida erottaa tyypin mukaan. Jotta kierrätys onnistuisi täydellisesti, koko tuotteen elinkaari on mietittävä uudelleen. Alkaen suunnittelusta, mutta myös materiaalien hyödyntämisprosessista, valmistuksesta ja loppusijoituksesta.

Novum 3D -repussa kaikki nämä näkökohdat otetaan huomioon. Ensimmäistä kertaa reppu on täysin kierrätettävä sen suunnittelun, monomateriaalin, hitsaustekniikan ja 3D-tulostuksen ansiosta.

VAUDEN tuotejohtaja Uwe Gottschalk avaa kiertotalouden mahdollisuuksia.

Tähän mennessä reppujen kantojärjestelmät on aina valmistettu monista eri materiaaleista. 3D-tulostustekniikan ansiosta puhtaasta kierrätysmuovista (TPU) valmistettu kantojärjestelmä on nyt ensimmäistä kertaa mahdollinen. Yhdessä muiden monomateriaalien kanssa reppu voidaan kierrättää helposti ilman monimutkaisia ​​lajittelujärjestelmiä. Kaikki ei-TPU-komponentit on suunniteltu helposti irrotettaviksi.

Repun suunnittelu, kehitys ja tuotanto tapahtuu Saksassa.

Jaa uutinen