Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Scandinavian Outdoor Awardit jaettu

Scandinavian Outdoor Group (SOG) on pohjoismainen ulkoiluvaate- ja varustevalmistajien yhdistys, joka tee yhdessä vientiponnisteluita erityisesti Keski-Eurooppaan sekä järjestää erilaisia koulutuksia ja verkostoitumistilaisuuksia yhdistyksen jäsenyrityksille. 

SOG järjestää kaksi kertaa vuodesta Scandinavian Outdoor Awardin, johon jäsenyritykset ovat voineet lähettää tuotteita riippumattoman kansainvälisen toimittaja- ja asiantuntijaraadin arvioitavaksi. Nyt raadin arvioitavana oli syksyn ja talven 2022/23 ulkoilutuotteita. Arviointikriteereinä olivat design, innovatiivisuus, toiminnallisuus, laatu sekä ympäristöystävällisyys.

Owerall Award – Alfa Stad – jalkine 

Alfa käyttää 100 % norjalaista lampaanvillaa uudessa kengässä. Villa on kudottu kulutusta kestäväksi kuin yleisemmin käytetty huovutettu villa. Vahvikkeena Alfa käyttää nupukkia ja Vibram Megagrip -pohjamateriaalia, joka takaa erinomaisen pidon talvella. Trendikäs ja mukava talvisaapas jokapäiväiseen käyttöön kaupungissa ja puistoissa. 

Tuomariston lausunto: Norjalaisen Alfan kevyt talvikenkä Stad näyttää ja toimii upeasti. Jalkine jokaisen tuomariston jäsenen sydämen. Päällinen ja vuori on kudottu norjalaisesta villasta siten, että se on kestävämpää kuin normaalisti käytetty huovutettu villa. Kudottua villaa on käytetty yli 100 vuoden ajan huonekalujen ja kansanpukujen valmistukseen. Villa pitää jalat lämpiminä, hengittää paremmin kuin nahka tai vedenpitävät kalvot. Pohjassa on käytetty pitävää Vibram Megagrip -materiaalia. Hieno tapa käyttää norjalaista villaa!

Sustainability Award – Silva Terra Scout otsalamppu

Silva on löytänyt oivan tavan vähentää tuotteidensa ympäristövaikutuksia käyttämällä hamppua valaisimissaan muovin sijaan. Tämä tarkoittaa 90 % vähemmän C02-jalanjälkeä tuotteessa, joka on jo pitkäikäinen ja korkealaatuinen. Silva kaipaa valoisampaa tulevaisuutta ja Silva Terra on heidän suunnitelmansa toteuttaa se. Strategia on hyvin tunnettu ja helppo ymmärtää – käytä uudelleen, vähennä, kierrätä. Silva Terra on sitoutumista ja panostus tulevaisuuteen. Askel askeleelta, tuote tuotteelta.

Tuomariston lausunto: Ruotsalainen Silva tuo kestäviä materiaaleja otsalamppuihin: Terra Scout on valmistettu hampusta ja kierrätysmuovista, ja sen CO2-jalanjälki on jopa 90 prosenttia pienempi kuin muovirunkoisen otsalampun.

Hardware Award – Pannier Rolltop 22L 

Reppu on yhdistelmä käytettävyyttä ja uudelleenkäyttöä, kun kierrätettyä muovia käytetään repun valmistukseen. Reppu palvelee työmatkat kävellen tai pyörällä, auton käyttämistä välttääkseen.  Tämä reppu muuttuu erittäin helposti repun ja laukkujen välillä.

Tuomariston lausunto: Mitä monipuolisempi tuote, sitä vähemmän on laukkuja hankittava ja sitä parempi se on myös ympäristölle. Ruotsalaisen Lamrunboxin vedenpitävä Pannier Rolltop 22L vastaa tähän tarpeeseen täydellisesti. Reppua voi käyttää pyörälaukkuna tai muuttaa sen alle minuutissa repuksi, joka sopii juoksemiseen, työmatkaan tai ostoksille. Jokaisen tuotteen vedenpitävä kangas on valmistettu 58 PET-pullosta. Laukun sisällä on kolo tietokoneelle sekä kurasuojus, joka suojaa olkahihnoja pyörään kiinnitettäessä.

Footware Award – Polyver Sweden Reborn Classic 

Suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Jämtlannissa, Ruotsissa. Talvisaapas edustaa 15 vuoden asiakaspalautteita, testausta ja kehitystä ennen lopullista tuotetta. Tuloksena saappaat, jotka ovat paljon anatomisemmat ja mukavammat kuin aikaisemmat talvisaappaat.

Tuomariston lausunto: Eristetyt, kumimaisista materiaaleista valmistetut kylmän sään saappaat ovat tarpeellisia Skandinaviassa: kävelyyn, kalastukseen, metsästykseen jne. Ruotsalainen merkki Polyver vie perinteisen talvisaapaskonseptin uudelle tasolle. Miljoonien pienten ilmakuplien ansiosta uudessa materiaalissa, nimeltään CLI Tech (mukavuus, keveys ja eristys), se eristää hyvin pitäen jalat lämpiminä ja kuivina. CLI Tech on myös erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Tuomariston jäsenet, jotka eivät olleet tottuneet tällaisiin jalkineisiin, olivat vakuuttuneita tämän kohtuuhintaisen, Ruotsissa valmistetun Classic Winter Boot -kengän toimivuudesta ja mukavuudesta.

Kids Award – Reima Megapito

Erittäin lämpimät saappaat lapsille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona. Siinä on Primaloft-vanu, joka on sekä kierrätetysmateriaalia, joka pitää jalat lämpiminä vähintään -30 asteeseen saakka. Lasten turvallisuus on tärkeä asia. Reiman Megapidossa on Vibram Traction Lug -teknologialla varustettu pohja, joka pitää hyvin liukkailla pinnoilla, kuten jäällä ja lumella.

Tuomariston lausunto: Vanhemmat, jotka haluavat lapsille erinomaisia varusteita, rakastavat näitä Reiman talvisaappaita yhtä paljon kuin tuomaristo. Megapidossa käytetään vain laadukkaita materiaaleja, kuten uutta Vibramin Tractionlug -pitopohjaa. Siinä on 25 prosenttia enemmän pitoa kuin tavallisessa talvikengän pohjassa. Lämpöä tuo lämmin ja pehmeä Primaloft Gold Insulation -vanu, jonka materiaalin kierrätyspitoisuus on 90 prosenttia. Kengät on helppo pukea ja riisua, erittäin mukavat ja kevyet käyttää. Saatavilla neljässä eri värissä.

www.scandinavianoutdooraward.com

Jaa uutinen