Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suksitehtailla materiaalipula

Tekniikka ja talous -lehden artikkelin mukaan Kiteen suksitehtaan tuotantolinjat käyvät kuumina. Haasteena on, että kaikkia raaka-aineita ei ole ollut saatavilla tarvittavia määriä.

Tehtaan toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi kertoo, että etenkin keväällä ja kesällä yrityksellä oli vaikeuksia saada tiettyjä materiaaleja eli muoviraaka-aineita sekä lasikuitu- ja hiilikuitulaminaattien valmistuksessa käytettävää hartsia.

Meillä menivät kesällä lähes kaikki suunnitelmat uusiksi, kun kriittistä tavaraa saatiin pari kolme kuukautta myöhässä normaalista aikataulusta, Kirvesniemi kertoo.

Materiaalipulan takia suunnitelluista tuotantomääristä jäätiin siis jälkeen jo kesällä, eikä eroa ole saatu kurottua kiinni, vaikka materiaaleja onkin syksyllä ja talvella saanut jo paremmin.

Pula on huomattu SOK:n ja Keskon urheiluvälinekaupassa. Vielä enemmän kuin suksia, on jouduttu odottamaan monoja. Ne tulevat pitkälti Kiinasta ja muualta Aasiasta, missä tehtaita on ollut suljettuna koronan vuoksi.

Tilausten toimitusajankohdista on ollut hyvin vaikea saada tietoja, kun koronasulkujen takia töissä ei ole ollut väkeä, joka pystyisi valmistamaan pyydetyt tuotteet tai vastaamaan niitä koskeviin kysymyksiin. Epätietoisuus vaikeuttaa myös ensi talveen valmistautumista. Se pitäisi aloittaa jo parin kuukauden päästä.

Marraskuussa välineitä myytiin kaksi ja puoli kertaa niin paljon kuin viime vuoden marraskuussa. Myyntiä kasvattaa osaltaan yhden yksittäisen tuotteen eli liukulumikenkien suosio.

Keskon vapaa-ajan kaupan johtaja Sami Kiiski vakuuttaa, että myytävää riittää ja tilanteeseen on pyritty varautumaan jo varhain.

Myös Keskoon kuuluvissa urheilukauppaketjuissa Intersportissa, Budget Sportissa ja Kesportissa talvi onkin alkanut vauhdikkaasti.

Ulkoilu ja lumilajit olivat viime talvena hyvin suosittuja, ja kun marraskuussa kylmät kelit tulivat eteläänkin, lähdettiin heti siitä, mihin viime keväänä jäätiin, Kiiski kertoo.


Jaa uutinen