Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Scandinavian Outdoor Group 20 vuotta

Keväällä 2001 lähdettiin jalostamaan ulkoilualan vientiyhteistyöryhmää Haglöfsilla työskennelleen Martin Kösslerin aloitteesta. Puoli vuotta myöhemmin Scandinavian Outdoor Group (SOG) oli virallisesti perustettu.

Jokainen tavarantoimittaja esitti ensimmäisten vuosien aikana saman kysymyksen: Kuinka voimme tehdä yhteistyötä, nuo ovat kilpailijoita, muistelee Martin Kössler, Scandinavian Outdoor Groupin perustaja ja entinen pääsihteeri ja toimitusjohtaja ja jatkaa:

Olen iloinen, että he olivat väärässä. 20 vuoden aikana SOG on paitsi perustanut Euroopan suurimman outdoor-kauppiaille suunnatun koulutusohjelman, tullut kestävämmän ja vastuullisemman teollisuuden veturiksi. Se on myös inspiroinut ulkoilubrändejä ryhmittymään ja työskentelemään yhdessä kansainvälisesti. Minulle henkilökohtaisesti se antoi ympäri maailmaa ystäviä, jotka jakavat saman intohimon ja arvot.

SOG:n pääpaino oli aluksi Skandinavian Villagen muodostaminen kansainvälisillä messuilla ja Saksan markkinoiden ja kansainvälisen median priorisoiminen. SOG:n ensimmäinen iskulause oli ”Skandinaavien kanssa on hauskempaa tehdä liiketoimintaa”. SOG:n menestyksekästä kehittämispolkua kulkee nyt 67 pohjoismaista ulkoilubrändiä.

20 vuotta takana, tulevaisuus edessä. SOG:n puheenjohtaja David Ekelund toivoo jatkossakin edelläkävijyyttä.

Unelmani on, että SOG:sta tulee kestävän kehityksen supervoima ja se on ulkoilualan muutoksen keihäänkärjessä. Se ottaa johtavan roolin koko liiketoiminnan muuttamisessa. Globaalien haasteiden myötä liiketoiminnan tarkoituksen on muututtava kasvusta ja kulutuksesta olennaisten inhimillisten tarpeiden tyydyttämiseen minimaalisella resurssien käytöllä, Ekelund sanoo.

Muutaman kuukauden jälkeen SOG:lla on uusi pääsihteeri.

SOG:n tarve ja tarkoitus vaikuttavat nyt tärkeämmältä kuin koskaan ennen. Yhdessä voimme tehdä paljon enemmän ja vahvistaa Skandinaviaa ulkoilualan keskuksena. Muistetaan historiamme ja arvomme, mutta katsotaan sitten tulevia vuosia ja sitä, mitä voimme saavuttaa yhtenä ryhmänä, SOG:n uusi pääsihteeri David Nordblad sanoo.

Yhteystiedot: David Nordblad, +46 70 5491996, david@scandinavianoutdoorgroup.com

Jaa uutinen