Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Uutuuskirja näyttää tenniksen tuntemattomamman puolen

Tennis on tähtien, ammattilaisten ja urheilubrändien historiaa, mutta se on myös harrastajien, maahanmuuttajien, sosialistien ja aktivistien historiaa. Maailman kolmanneksi levinneimmällä urheilulajilla on elitistinen maine. Kuitenkin tennis on toiminut myös sukupuolten välisen tasa-arvon, etnisten ryhmien, seksuaalivähemmistöjen ja jopa luokkakamppailujen pelikenttänä.

David Berryn uutuuskirja Tennis – radikaali historia (Vastapaino 2021) nostaa esiin unohdettuja hahmoja, aktivisteja ja mielenkiintoisia henkilökuvia. Viktoriaanisesta Englannista nykypäivään ulottuva kirja edustaa pikemminkin sosiaali- kuin urheiluhistoriaa.

Mittavaan taustatyöhön pohjautuva kirja on suunnattu kaikille tenniksen ystäville. Kirjan kirjoittaja David Berry on BBC:n dokumenttielokuvaohjaaja ja intohimoinen tennisharrastaja.

 

Jaa uutinen