Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Peak Performancen toimitusjohtaja Sara Molnarista Ruotsin sporttialan vuoden nainen

Ruotsin sporttialan järjestö Svenskt Sportforum palkitsee vuosittain alan ansioituneita persoonia. Tänä vuonna alan vuoden liikehenkilöksi valittiin Peak Performancen toimitusjohtaja Sara Molnar.

Ruotsalainen sporttialan ammattilehti Sportfack haastatteli Molnaria tuoreeltaan palkinnon ojentamisen jälkeen. Molnarin kolmen vuoden toimitusjohtajuuden aikana Peak on siirtynyt Amer Sportisin omistukseen, Amer on siirtynyt kiinalaisten sijoittajien hallintaan, ja koronapandemia on sekoittanut koko maailman.

Viimeiset kaksi vuotta on ollut täynnä muutosta ja epävarmuutta. Ensiksi mietittiin, miten istumme muiden Amer Sportsin brändien joukkoon. Sitten tuli pääomistajien suuret kasvuvaatimukset. Pandemia pakotti peruuttamaan, lomauttamaan ja nopeuttamaan verkkokaupan kehittämistä. Yhden vuoden aikana on tehty sopeutumista ennätysvauhdilla. Aika on ollut erittäin opettavainen, mutta myös vaikea ja kova. Ylpein olen siitä, miten työntekijät ovat tukeneet minua henkilökohtaisesti ja kuinka he ovat tarttuneet haasteisiin ja kantaneet vastuuta brändistä.

Sporttiala on miesvaltainen, mutta Molnar näkee tilanteen tasoittuvan, hitaasti tosin.

Ongelma on liki kaikilla toimialoilla. Tilanne on kuitenkin muuttumassa. Esimerkiksi johtoryhmässämme on puolet naisia. Sinällään sukupuolella ei ole väliä, vaan sillä, että oikea henkilö on oikeassa paikassa. En halua lähteä julistamaan millaista on naisjohtajuus. Mieluummin puhun siitä, millaista on moderni johtajuus.

Jaa uutinen