Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomalaiset innostuivat pyöräilystä

Suomesta on tulossa pyöräilymaa muiden Pohjoismaiden joukkoon. Siirtyminen päästöttömään liikkumiseen on tehnyt viiden vuoden loikan koronapandemian aikana, kertoo Muoti- ja urheilukauppa ry:n myyntitilasto.

Pyöräkauppa käy kuumana, ja nyt useampi kuin joka kymmenes polkupyörä on sähköavusteinen. Pyöräkauppa kasvoi viime vuonna 34 prosentilla ja sähköavusteisten pyörien 45 prosentilla. Sähköpyöriä myytiin vuonna 2020 noin 31 000 kappaletta. Tänä vuonna myynti voi nousta jopa 45 000 kappaleeseen.

– Korona-aikana pyöräily on koettu turvalliseksi tavaksi liikkua. Jopa talvikuukausina pyöräkauppa kävi vilkkaana, Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää kertoo.

Erityisesti sähköavusteisten pyörien suosio ja työsuhdepyörän verottomuus ruokkivat kysyntää. Myös muualla maailmassa pyöräilybuumi kasvaa ja pyörien saatavuus on kaupalle todellinen ongelma. Pullonkaulaksi on muodostunut takkuileva osien valmistus. Toimituksia tehtailta maailmalle kiristää huutava kuljetuskonttipula.

Jonotusaika on suhteellinen käsite, pyöriä tällä hetkellä joko on tai ei ole. Vain osa tavarantoimittajista pystyy täydentämään tarjontaa merkittävästi kauden aikana. Pyöräily kasvaa nyt globaalisti, ja menekki on suurta kaikkialla, sanoo toimitusjohtaja Jari Elamo Cycleurope Finland Oy:stä.

Jaa uutinen