Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Pyöräpula uhkaa urheilukauppoja

Tamperelainen-lehden mukaan tamperelaiset pyöräkauppiaat kertovat jo laajoista saatavuusongelmista. Lielahden Intersportin kauppias Sanna Tiitinen kertoo, että tälle vuodelle on tilattu aiempaa enemmän pyöriä, mutta kaikkia ei todennäköisesti saada.

Pyöriä tulee rajoitetusti ja toimitukset ovat myöhässä. Emme todennäköisesti saa kaikkia tilaamiamme pyöriä, Tiitinen sanoo.

Syynä pyöräpulaan on korona kerrannaisvaikutuksineen: tehtaiden tuotantokapasiteetti, komponenttipula, konttipula ja erityisesti sähköpyörien räjähtänyt kysyntä.

Emilia Sportin yrittäjä Hannu Peltola kertoo, että pyörien saatavuus on iso ongelma. Hän kertoo, että tällä hetkellä yrityksen onni on monen merkin edustus.

– Meilläkin on pulaa esimerkiksi sähköpyöristä, eikä lisää todennäköisesti saada.

Oman osansa vaikeuksista tekevät konttien saatavuusongelmat.

– Tuttuni kertoi, että kun kontti ennen maksoi 2000 dollaria, se maksaa nyt 12 000 dollaria. Euroopan pyörätehtailla on pyöriä, mutta kuljetuskalustosta on pulaa; etätöitä tekevät ja kotona oleilevat ihmiset tilaavat paljon kaikenlaista.

Suomen urheilupyörän yrittäjä Petri Lönnqvist kertoo tilanneensa tämän kauden pyörät jo vuosi sitten. Tilanne on toistaiseksi hyvä. Lönnqvistin mukaan koronaviive on saatu kiinni, mutta pyöräilyn maailmanlaajuisesti kasvanut suosio on pidentänyt tuotantoa puolesta vuodesta yli vuoteen.

– Isoja tilauksia tehneillä tulee riittämään pyöriä kesän puoliväliin.

Pienemmille pyöräliikkeille ja -huoltamoille Lönnqvist sen sijaan ennustaa ongelmia.

– Veikkaan, että tulemme näkemään jopa konkursseja: asiakkaita olisi, mutta tavaraa ei.

Jaa uutinen