Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Rovaniemellä aloitettiin retkiluistinten valmistus

Vaude Finlandin toimitusjohtaja Mika Kuusimäki on innokas retkiluistelija. Korona-aikaan hänellä kehittyi ajatus uudenlaisten retkiluistinten valmistuttamisesta. Rovaniemellä on moottorikelkkatehtaan alihankkijoita, joista löytyi myös luistinten sopimusvalmistaja.

Alkutalven kehitystyön jälkeen ensimmäiset Arctic Skate -luistimet valmistuivat helmikuun puolessavälissä, ja pian käynnistyivät myös niiden toimitukset. Ensimmäinen tuotantoerä oli 80 paria. Luistimia tehdään kahta eri mallia, ruuviasennettavilla siteillä ja ruuvittomalla kiinnityksellä.

Arctic Skaten terä on laseroitua, ruostumatonta jousiterästä, kovuus 52/53. Luistimen runko on koneistettua alumiinia (6082-T6). Samasta materiaalista tehdään muun muassa tarkkuusmittalaitteita ja moottorikelkkojen runkoja.

Luistimia on kahta mallia:

  1. Ruuviasennettava luistin, jonka valmiisiin kierteisiin ja ruuviasetuksiin sopivat suoraan sekä Salomonin että Rottefellan sidemallit sekä myös Prolink Shift -kiskot.
  2. Salomon Prolink Shift -siderunko on koneistettu luistinmalli, joka ei tarvitse ruuveja lainkaan. Tämä luistin on todella nopea ja helppokäyttöinen, ja vuokrausta ajatellen siihen on tehty erityisen pitkä pituussäätö.

Sidemalli ja luistimen runko soveltuvat sekä Salomon Prolink -monoihin että eri valmistajien Rottefella Skate -monoihin.

100 % kierrätettävä

Kaikki koneistuksessa irtoava lastu kierrätetään uudeksi alumiiniksi. Luonnollisesti myös luistimen runko ja terät ovat kierrätettävissä uudeksi metalliksi.

Lisätiedot: mika.kuusimaki@vaude.fi

Jaa uutinen