Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Korona kiihdytti entisestään sähköpyöräkauppaa

Suomessa myytiin Muoti- ja urheilukauppa ry:n tilastojen mukaan vuonna 2018 vajaat 9 000 ja vuonna 2019 vajaat 16 000 sähköavusteista pyörää. Päättyneen vuoden 2020 myynti nousee noin 31 00 pyörään. Sähköpyörä maksaa keskimäärin 2 000–3 000 euroa.

Sähköpyöriin olisi kohdistunut kasvua joka tapauksessa, mutta suurimman piikin arvioidaan johtuvan koronaepidemiasta, kerrotaan STT:n uutisessa.

Tänä vuonna kaikkien pyörien suosio on ollut selvästi tavallista suurempaa – todennäköisesti koronatilanteen takia. Tavallisia pyöriä myydään edelleen silti selvästi enemmän kuin sähköpyöriä, Pyöräilyliiton Vellu Taskila kertoo.

Hyviä myyntinäkymiä on luvassa myös jatkossa, sillä hallitus päätti viime syksyn budjettiriihessä, että vuoden 2021 alusta alkaen työsuhdepolkupyörät ovat verovapaa luontoisetu 1 200 euroon asti vuosittain.

Työnantaja voi pidättää pyörän kustannukset työntekijän bruttopalkasta tai tarjota sen joko kokonaan tai osittaisena palkankorotuksena. Työntekijä saa hyödyn verovähennyksinä. Työnantajan ei tarvitse maksaa edusta palkan sivukuluja. Vellu Taskila uskoo työmatkapyöräilyn lisääntyvän merkittävästi edun ansiosta.

Jaa uutinen