Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

YouSport poimi sesongin kiinnostavimmat uutuudet!

Puuppolan suksi luottaa käsityöhön

Keski-Suomen Puuppolassa toimiva suksi- ja lumilautapaja Puuppolan Suksi on valmistanut yritysmuotoisesti suksia vuodesta 2016. Kaikki sukset ja lumilaudat syntyvät sataprosenttisena käsityönä ydinpuun valitsemisesta viimeiseen lakkakerrokseen asti. PUSU tässä versaalilla mutta ei jatkossa? tuo alkaneella laskukaudella kaksi uutta suksimallia.

PUSU Kelo
Kelo on hauska rinnesuksi, vauhtia kestävä ja kiertojäykkä. Vyötäröä on 84 mm ja kääntösädettä 16 m. Ydin on 100 % FSC-sertifioitua saarnia. Sidewall-kumi on jätetty pois. Puusuksen käsittely on perinteitä kunnioittavaa pellavaöljy-tervaseosta.

Pusu Tierbmes
Suksi on kehitetty yhteistyössä vapaalaskija Jani Johansénin kanssa. Vyötäröltään 96-millinen suksi on mukava skinnailtava. Keulan muotoilu tekee käännökseen lähdöstä vaivatonta, ja loivasti nouseva kärki kelluttaa hyvin. Siteen alta jämäkkä suksi tarjoaa vauhtikestävyyttä ja tukea laskijalle. Verrattain lyhyt jalkavuus tuo kimmoisuutta, ja kaventuva perä estää kannan takertumista käännöksessä. Vaikka suksen kärki ja kanta on pidetty kevyenä, on suksi kuitenkin suunniteltu grammojen hiomisen sijaan laskuominaisuudet edellä.

Lisätietoja: pusu.ski

Vaihteleviin säihin – Fjällräven High Coast Hydratic

Rivakasti muuttuvat kelit eivät ole ongelma Fjällrävenin High Coast Hydraticille. PFC-yhdisteistä vapaa takki- ja housumallisto on erittäin toiminnallinen asu arkiseen kulkemiseen tai päiväretkille. Valmistettu kierrätetystä polyamidista, jonka sisäpuolella on uniikki printti. Takin vesipatsas on 10 000 mm ja hengittävyys 6000 g/m2/24 h. Omat takki- ja housumallit miehille ja naisille. Koot M: XS–XXL.

Takin suositushinta on 269 €.

Uutuuskirja kertoo retkiluistelusta

Talven ennustettua outdoor-buumia ruokkimaan julkaistaan 15.12. kirja nimeltä Retkiluistelu, joka on kattavin jäästä ja retkiluistelusta tehty käsikirja. Se tarjoaa tutkittua tietoa, käytännössä testattuja nyrkkisääntöjä ja vuosikymmenien kokemuksella hankittuja vinkkejä. Kirjan opeilla luisteluretkistä tulee entistäkin nautinnollisempia ja turvallisempia.

Kirja on jaoteltu eri osiin, kuten jään käyttäytymiseen, luisteluun sekä retkeilyyn liittyviin turva-asioihin.

Kirjan kirjoittaja Mårten Ajne kiitää vuosittain 40–50 päivää luistimilla ja on luistellut luonnonjäillä eri maissa yli 30 vuoden ajan. Henrik Trygg on yksi Ruotsin arvostetuimpia retkivalokuvaajia ja luistellut kamera naskalien rinnalla 1990-luvun alusta lähtien.

Retkiluistelu-kirja on tehty yhteistyössä Suomen Latu ry:n ja sen jäsenyhdistys Suomen Retkiluistelijat ry:n kanssa. Kirjassa on 248 sivua ja sen suositushinta on 34,90 €.

Lisätietoja: Mikko Lamminpää, puh. 050 355 8492, mikko@calazo.fi

Jaa uutinen