Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Pietarsaaressa tehdään polkupyörien valoja kolmessa vuorossa

Polkupyöränosia valmistavan Herrmans Bike Componentsin tuotanto on kasvanut vauhdilla pyöräilybuumin myötä. Buumia ovat vauhdittaneet ilmastonsuojelullisten asenteiden kasvu sekä korona.

Yhtiön uusimpana tuotteena ovat pyöräilyvalot, joissa on pitkä sekä lyhyt valo.

Pietarsaaren tehtaassa on siirrytty kolmeen työvuoroon. Se on tarkoittanut vakituisten työpaikkojen lisääntymistä 10 prosentilla, minkä lisäksi tehtaalle on palkattu tilapäistyövoimaa.

Yritys valmistaa pyöriin muun muassa heijastimia, kädensijoja ja vannenauhoja 60 vuoden kokemuksella. Asiakkaita ovat pyörien valmistajat lähinnä Saksasta, Ranskasta, Itä-Euroopan maista ja Taiwanista. Herrmans Bike Componentsin tuotannosta menee vientiin peräti 90 prosenttia.

Yrityksen kasvun pohjana ovat olleet panostukset pyöränvaloihin, niin erikoisempiin kuin massatuotteisiinkin. Valojen myynti on tuplaantunut kahden viime vuoden aikana.

Ylen haastattelussa toimitusjohtaja Dan Liljeqvist kertoo valojen vaatimustason nousevan jatkuvasti.

– Huomaa, että valoilta vaaditaan yhä enemmän. Jos haluaa maastopyöräillä metsässä, haluaa varmasti nähdä hyvin. Sähköpyörien vauhti lisääntyy, joten on tärkeää sekä nähdä itse että tulla nähdyksi.

Toimitusjohtajan mukaan tulevaisuudessa pyörissä nähtäneen myös jarruvalot sekä suuntavilkut.

Lisätietoja: https://herrmans.eu/

Jaa uutinen