Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Huntterilla polkee lujaa – uusi toimitusjohtaja tarttui ohjaustankoon

Vuosi 2020 on ollut pyöräkaupan ennätysvuosi, ja myynti on kasvanut kaikilla osa-alueilla todella merkittävästi. Myös turkulaisen maahantuontiyritys Huntterin liikevaihto kohosi yli 20 miljoonaan euroon.

– Kysyntä kasvoi hurjasti keväällä koronan ensimmäisen aallon aikana. Olimme onnekkaita, kun meillä oli pyöriä hyvin varastossa ja saimme lisää Euroopan päämiehiltämme, yrityksen pääosakas ja perustaja Tapio Hirvaskari kertoo.

Lokakuun lopussa päättyneellä tilikaudella hyvän tuloksen tehnyt yhtiö on nimittänyt 1.11. 2020 alkaen toimitusjohtajakseen KTM Juho Huttusen. Huttunen aloitti Huntterissa vuonna 2007 tuotepäällikkönä ja on toiminut viime vuodet myynti- ja markkinointijohtajana. Huttunen on ollut Huntterin osakas vuodesta 2010.

– Olemme valmistelleet toimitusjohtajuuden siirtoa jo pitkään, ja nyt oli hyvä hetki toteuttaa vastuun siirto. Firma on huippukunnossa, tuoteportfoliomme on vahva ja markkinat ovat todella kovassa vedossa. Kehitettävää on tietysti paljon, ja lähden innolla viemään yritystä eteenpäin, Huttunen kertoo.

Yhtiön entinen toimitusjohtaja Hirvaskari jatkaa yrityksessä avainasiakastehtävissä.
Myös Huntterin logistiikassa on tehty muutoksia syksyn aikana. Huntteri ja 3PL Turku tekivät liikkeenluovutuskaupan lokakuussa, ja sen myötä Huntterin kaikki logistiikkatoiminnot siirtyivät 3PL Turku Oy:lle. Siirto mahdollistaa joustavamman logistiikkaratkaisun ja tuo Huntterin käyttöön modernit logistiikkajärjestelmät.

Huntterilla lähdetään suurin odotuksin myös vuoteen 2021.

– Meillä on jo nyt merkittävästi viime kautta suuremmat ennakkotilaukset pyörille ja tarvikkeille ensi kauteen. Vaikka juuri päättynyt tilikausi olikin ennätyksellinen, olemme budjetoineet seuraavalle vuodelle jälleen merkittävän kasvun, Huttunen kertoo.

Tulevaan pyöräilykauteen odotetaan voimakasta kysyntää monesta syystä. Suurin tekijä pyöräalan kasvussa on edelleen voimakkaasti lisääntyvä sähköpyörien myynti.

– Työsuhdepyöräetu ja autojen romutuspalkkio, jota voi käyttää myös sähköpyörän ostoon, tuovat varmasti lisänsä jo kovassa vedossa olevaan pyöräkauppaan, Huttunen toteaa.

Jaa uutinen