Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Vinkit työsuhdepyörän hankintaan

Hallituksen budjettiriihessä sovittiin, että työsuhdepolkupyörä on vuoden 2021 alusta verovapaa luontoisetu 1 200 euroon saakka vuosittain. Käytännössä tämä tarkoittaa, että työntekijä voi työnantajansa kautta hankkia itselleen uuden polkupyörän veroprosenttinsa verran kaupan myyntihintaa edullisemmin.

– Polkupyöräedun muuttaminen verovapaaksi on erittäin merkittävä asia, joka tulee lisäämään pyöräilyn suosiota, Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen kiittelee.

Vinkit työsuhdepyörän hankkimiseen:

  • Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset työntekijän palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna.
  • Edusta hyötyvät taloudellisesti sekä työnantaja että työntekijä. Työnantajan ei tarvitse maksaa edusta palkan sivukuluja, ja työntekijän ansiotulovero pienenee, kun osa palkasta saadaan verottomana polkupyöräetuna.
  • Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön. Sillä saa ajaa työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.
  • Koska uusi työsuhde-etu on ansiotuloverovapaa 1 200 euroon vuodessa ja pyörän hankinnan kulut voidaan jakaa useammalle vuodelle, voi työntekijä hankkia ansiotuloverovapaasti esimerkiksi kolmessa vuodessa 3 600 euron arvoisen pyöräpaketin.
  • Työsuhdepyörä hankintaan usein leasing-sopimuksella, johon sisältyy varkausvakuutus, varusteet ja huoltopalvelut. Sopimuksen päätyttyä työnantaja tai työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen. 
  • Työnantaja voi myös hankkia pyörän suoraan omakseen, jolloin polkupyöräedun arvo palkansaajan verotuksessa lasketaan siten, että pyörän hankintahinta jaetaan pyörän oletetuilla käyttövuosilla.

Jaa uutinen