Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Vinkit työsuhdepyörän hankintaan

Hallituksen budjettiriihessä sovittiin, että työsuhdepolkupyörä on vuoden 2021 alusta verovapaa luontoisetu 1 200 euroon saakka vuosittain. Käytännössä tämä tarkoittaa, että työntekijä voi työnantajansa kautta hankkia itselleen uuden polkupyörän veroprosenttinsa verran kaupan myyntihintaa edullisemmin.

– Polkupyöräedun muuttaminen verovapaaksi on erittäin merkittävä asia, joka tulee lisäämään pyöräilyn suosiota, Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen kiittelee.

Vinkit työsuhdepyörän hankkimiseen:

  • Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset työntekijän palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna.
  • Edusta hyötyvät taloudellisesti sekä työnantaja että työntekijä. Työnantajan ei tarvitse maksaa edusta palkan sivukuluja, ja työntekijän ansiotulovero pienenee, kun osa palkasta saadaan verottomana polkupyöräetuna.
  • Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön. Sillä saa ajaa työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.
  • Koska uusi työsuhde-etu on ansiotuloverovapaa 1 200 euroon vuodessa ja pyörän hankinnan kulut voidaan jakaa useammalle vuodelle, voi työntekijä hankkia ansiotuloverovapaasti esimerkiksi kolmessa vuodessa 3 600 euron arvoisen pyöräpaketin.
  • Työsuhdepyörä hankintaan usein leasing-sopimuksella, johon sisältyy varkausvakuutus, varusteet ja huoltopalvelut. Sopimuksen päätyttyä työnantaja tai työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen. 
  • Työnantaja voi myös hankkia pyörän suoraan omakseen, jolloin polkupyöräedun arvo palkansaajan verotuksessa lasketaan siten, että pyörän hankintahinta jaetaan pyörän oletetuilla käyttövuosilla.

Jaa uutinen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email