Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Sporttikauppa piristynyt

Koronakriisin alkuvaiheiden asiakaskadon jälkeen touko- ja kesäkuussa asiakaskäyntien määrät ovat kääntyneet kasvuun, mutta normaalitilanteesta ollaan yhä kaukana. Kesäkuussa muotivaatteiden kauppa supistui edelleen -0,2 prosenttia ja kenkäkauppa -2,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Urheilukaupassa kasvu jatkuu.

Urheilukauppa on toipunut koronakriisistä lähes kokonaan, ja kesäkuussa urheilukauppa jatkoi kasvuaan. Tekstiilien myynti urheilukaupoissa kasvoi 14 prosenttia, kenkien viisi prosenttia ja urheiluvälineiden peräti 38 prosenttia. Polkupyörien myynti kasvoi kesäkuussa 69 prosenttia. Vuoden alusta urheilukauppa on enää miinuksella vain -3,1 prosenttia. Yrityskohtaisia eroja tosin on.

Muoti- ja urheilukauppa työllistää suoraan 56 000 suomalaista. Kaupunkien keskustoissa ja kauppakeskuksissa muoti- ja urheilukaupan myymälöitä on 3 000. Liikevaihtoa ala tekee 4,7 miljardia euroa vuosittain, josta urheilukauppa 1,1 miljardia.

Muoti- ja urheilukauppa ry edustaa vaate-, urheilu- ja kenkäkauppaa. Sen jäseniä ovat muoti- ja urheilukaupan ketjut, tavaratalot ja marketit sekä tavarantoimittajat.

www.muotijaurheilukauppa.fi

Jaa uutinen