Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Toukokuu herätti sporttikaupan

Toukokuun tilastot kertovat iloista viestiä, sillä urheilukaupoissa myynti kasvoi 32 %. Kengät ja eritoten urheiluvälineet ovat käyneet kaupaksi.

Urheilukaupalla menee koronakriisistä huolimatta tai nimenomaan sen ansiosta hyvin. Mailapelit, kuten tennis ja golf, myyvät tällä hetkellä kaikista kanavista poikkeuksellisen hyvin. 

Tilanne on mahdollistanut omaehtoisen liikunnan harrastamisen. Erityisesti polkupyörien myynti lähes kaksikertaistui viime vuoden toukokuusta, kertoo toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää Muoti- ja urheilukauppa ry:stä. 

Silti paluu pandemian edeltävään aikaan ei näytä nopealta. Kauppakeskuksissa, joissa viruksen isku myymälöiden asiakasmääriin on ollut kovinta, joudutaan vielä pitkään rajoittamaan aukioloaikoja. 

Tyhjille käytäville ei ovia kannata avata. Kannattavuudesta joudutaan pitämään entistä tarkemmin huolta, ja kuluttajien voi olla hyvä varautua siihen, ettei kaikilla ole mahdollisuutta pitää ovia auki aamusta illan viimeisiin tunteihin, Kankaanpää sanoo. 

Muoti- ja urheilukauppa työllistää suoraan 56 000 suomalaista. Kaupunkien keskustoissa ja kauppakeskuksissa muoti- ja urheilukaupan myymälöitä on 3 000. Liikevaihtoa ala tekee 4,7 miljardia euroa vuosittain, josta urheilukauppa 1,1 miljardia.

Lähde: Tiedote, Muoti- ja urheilukauppa ry

Jaa uutinen