Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Koronakevät sai suomalaiset pyöräilemään

Sähköpyörien kauppa on käynyt erittäin kiivaana. Helkaman panostus kotimaiseen tuotantoon on osoittautunut myyntivaltiksi.

Suomessa sähköpyörien myynti on viime vuosina tuplaantunut aina edelliseen vuoteen nähden. Konsultointiyhtiö Deloitte ennustaa, että vuonna 2023 maailmassa myydään vuodessa jo 40 miljoonaa sähköpyörää.

Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtosen mukaan poikkeuskevät on vauhdittanut sähköpyörien myyntiä entisestään.

Sähköpyöriemme myynti on kasvanut yli 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja osa malleista on myyty väliaikaisesti loppuun. Tuotanto jatkuu kuitenkin koko ajan täysillä, ja saamme jatkuvasti Hangon-tehtaalta lisää pyöriä myyntiin.

Kotimainen tuotanto kannattaa

Viime keväänä Helkama siirsi sähköpyöriensä koko tuotannon Suomeen. Kotimaisuus on kilpailuvaltti sähköpyörämarkkinoilla.

Uuden HEL-mallistomme sähkömaastopyörät ja sähköfatbiket on muun sähköpyörämalliston tapaan valmistettu Suomessa. Pyöräkaupoissa nähdään, että ihmiset haluavat suosia paikallista, ja samalla sähköpyörältä odotetaan korkeaa laatua. Usein sähköpyörä hankitaan esimerkiksi kakkosauton tilalle, joten sen pitää kestää hyvin vaihtelevia pohjoisia olosuhteita, Valtonen taustoittaa. 

Hänen mukaansa tuotannon siirtäminen Suomeen palvelee asiakkaita ja liiketoimintaa monilla tasoilla.

Kyse on laatu- ja kustannustekijöistä sekä siitä, että kotimaisen tuotannon ansiosta meidän on mahdollista reagoida muuttuviin markkinatilanteisiin nopeasti. Liikevaihdostamme jo noin puolet tulee sähköpyörien myynnistä, joten niiden kotimaisuudella on jo nyt todella suuri vaikutus.

Sähköpyörien myyntisesonki on levittynyt laajemmalle kuin perinteisten polkupyörien, sillä moni hankkii sähköpyörän myös talviajoon. Valtonen uskookin, että sähköpyörien myynti jatkuu vilkkaana syksyyn saakka.

 

Lähde: Tiedote, Helkama-Velox

Jaa uutinen