Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Työsuhdepyörä verottomaksi eduksi

Muoti- ja urheilukauppa ry esittää, että työsuhdepolkupyörä vapautettaisiin työntekijän tuloverosta ansiotuloverotuksessa. Verottomuudella olisi huomattava pyöräilyä ja kansanterveyttä edistävä vaikutus.

Verottomuus kannustaisi myös päästöttömään liikenteeseen siirtymistä ja edistäisi Suomen ilmastotavoitteita. Muoti- ja urheilukauppa ehdottaa työsuhdepyörää verottomaksi eduksi ilman hankinta-arvon kattoa.

– Näin kannustettaisiin erityisesti autoedun käyttäjiä siirtymään kevyen liikenteen käyttäjiksi. Tämä vähentäisi liikennepäästöjä ja auttaisi päästötavoitteiden saavuttamista, perustelee Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää.

Yhdistyksen mukaan veroedun tulisi olla ilman hankintahinnan ylärajaa, sillä se suosisi laadukkaampien ja pidempi ikäisten pyörien hankintaa.

– Olisi kestävän kehityksen mukaista kannustaa pitkään kestävien pyörien tarjontaa työsuhde-etuna. Esimerkiksi sähköavusteiset pyörät maksavat tavallisia polkupyöriä enemmän, joten olisi hyödyllistä, että työnantaja voisi tarjota myös pitkään kestäviä sähköavusteisia vaihtoehtoja työsuhdepyöriksi.

Tällä hetkellä työnantajalle ei ole houkuttelevaa tarjota eikä myöskään työntekijälle ottaa työsuhde-etuna polkupyörää, sillä edusta on maksettava veroa sen täydestä arvosta. Eivätkä työsuhdepyörään liittyvät kustannukset ole työnantajalle arvonlisäverovähennyskelpoisia.

 

Lähde liiton tiedote, Kuva Shutterstock

Jaa uutinen