Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Suomen urheilukaupan ammattimedia

Mies, joka toi lumilautailun Suomeen – Markus Aarni

Markus Aarni on sporttialalla tuttu mies. Häneen voi liittää sanonnan ”mies, joka toi lumilautailun Suomeen”. Burtonin lumilautoja ja muita lumilautailuun ja skeittaukseen liittyviä tuotteita hän on tuonut yhtiönsä Funster Companyn kautta maahan vuodesta 1987. Jatkossa Burtonin ja Anonin maahantuonti siirtyy myyntiagentuuriksi.

Reilu kymmenen vuotta meni, kunnes lumilautakauppa muuttui todelliseksi liiketoiminnaksi.

-Alkuun oli hidasta. Kasvuprosentit olivat toki hyviä, mutta kannattavuuden kanssa oli vähän niin ja näin. Naganon olympialaiset 2008 ja Heikki Sorsan irokeesi. Se teki lajista selkeästi suuremman. Hyvä bisnes lajin ympärillä jatkui aina Peetu Piiroisen olympiahopeaan vuoteen 2010 saakka.

Rauhallisempaa tahtia

Markus Aarni täytti syksyllä 60 vuotta. Burtonin jakelu ja maahantuonti siirtyvät agentuuriksi hänen nykyisten myyntimiesten haltuun. Eläkkeelle Aarni ei ole jäämässä.

-Burton Store jää minulle. Siinä on oma yhtiö, ja myymälä on kannattava. En myöskään ole luopumassa Venäjän-yhtiöstä. Sen kasvu tarvitsee pääomia, joten yhtiö tarvitsee vielä rahoitustani. En halua siitä erityisesti eroon eikä yhtiökumppanikaan minusta, ja niin sitä viedään jatkossakin eteenpäin. Lisäksi on Laminan skeittikauppa Helsingissä, ja välillisesti olen mukana Hoka OneOnen toiminnassa.

Muutoksia Aarni on miettinyt pitkään, noin viisi vuotta. Hakkilan toimistolla ei enää tarvitse käydä, kun ei ole tarvetta kiinteälle toimistolle.

-Kesät olemme olleet saaressa. Vaimo on toivonut, että olisin siellä myös henkisesti läsnä. Ehkä nyt hänen toiveensa toteutuu.

Lue Markus Aarnin koko haastattelu uudesta Yousport-lehdestä!

Lue lehti tästä

Jaa uutinen